• Peursum - Herovina eindigde vorige seizoen in 1-0.
• Peursum - Herovina eindigde vorige seizoen in 1-0. Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing

Topper voor Herovina tegen Peursum

Nieuws Voorbeschouwingen 1.511 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE – Herovina en Peursum zijn in de vierde klasse E serieuze kandidaten om het koploper en titelfavoriet IFC dit seizoen lastig te maken. Beide clubs zijn nog ongeslagen en ontmoeten elkaar zaterdag in Giessenburg.

Vorige week haalde Herovina in zijn openingsmatch al de dubbele cijfers, maar Peursum is na een gelijkspel en een zege nog zonder tegengoals. Dat wordt zaterdag dus in de Alblasserwaard onder arbitrage van scheidsrechter Hendry ’t Lam uit Almkerk een interessante krachtmeting. Wie wordt voorlopig IFC’s voornaamste belager?.

WNC-Sliedrecht
WNC en Sliedrecht worden in de eerste klasse tot de kanshebbers gerekend. Tot nu maakt koploper Huizen met twee overduidelijke zeges echter de meeste indruk. WNC is ook nog ongeslagen, maar bleef na een eerste overwinning vorige week op een gelijkspel in Zaltbommel steken. Sliedrecht leed na de openingswinst in Langbroek thuis tegen FC Breukelen zelfs al de eerste nederlaag. Beide clubs zullen daarom zaterdag in Waardenburg op een overwinning belust zijn voor aansluiting met de kopgroep. Arbiter is scheidsrechter Stan Bogers uit Budel.

Heukelum-GJS
Heukelum tobt met veel blessures en is in de tweede klasse nog puntloos. Het bezoekende GJS heeft na duels tegen de overburen Woudrichem en Sleeuwijk al vier punten en zal in Heukelum ongeslagen willen blijven. Met een eerste winstpunt zal Heukelum zaterdag tegen GJS, de club van ex-Heukelum trainer Marco Verbeek, zeker al blij zijn. De Tielse arbiter Mike Klaare zal deze streekderby leiden.

Wilhelmina’26-Tricht
Tricht treedt zaterdag in Wijk en Aalburg aan tegen Wilhelmina’26, dat met twee nederlagen slecht is gestart. Tricht boekte twee 3-1 resultaten: eerst winst en toen verlies met dezelfde cijfers. In Brabant heeft Tricht minimaal een gelijkspel nodig om zich in de middenmoot te handhaven.

MVV’58-NOAD’32
MVV’58 verloor al twee keer en staat in de derde klasse helemaal onderaan. In Meteren is herstel tegen NOAD’32 dus dringend nodig. De Brabanders hebben hun eerste winst al wel te pakken, maar lijken zeker niet onklopbaar.

SV Capelle-Vuren
Vuren en SV Capelle zijn allebei nog ongeslagen. Vuren won zelfs al tweemaal met 3-1 en staat samen met het sterke GVV’63 bovenaan in de derde klasse. In Brabant moet Vuren proberen deze mooie positie op de ranglijst te behouden.

BZC’14-Haaften
Haaften speelt in de Bommelerwaard tegen BZC’14, dat met een gelijkspel en een zege verrassend goed is gestart. Haaften behaalde na openingsverlies in Tilburg vorige week royaal de eerste overwinning en hoopt die positieve trend tegen BZC’14 voort te zetten.

ASH-Leerdam Sport
ASH en Leerdam Sport willen in de vierde klasse E allebei omhoog op de ranglijst. De Leerdammers wachten zelfs nog op hun eerste zege. ASH behaalde één overwinning maar verloor vorige week bij Peursum. Het zal er zaterdag in Hellouw tussen ASH en Leerdam Sport om gaan spannen. De ervaren arbiter Griedo Bel uit Heukelum zal deze streekderby leiden.

SSW-Asperen
Asperen heeft na een rustdag zaterdag in Dordrecht tegen het jonge SSW al de tweede uitmatch in deze competitie. Via een tweede overwinning zou Asperen bij de kopgroep in klasse 4 E moeten kunnen gaan aanhaken.

SVS’65-ZBC’97
SVS’65 ontvangt zaterdag ZBC’97, dat al twee keer een kleine 2-1 nederlaag leed. De Spijkse ploeg is met vier punten nog ongeslagen en zal dit op het eigen kunstgras tegen de gasten uit Zwijndrecht ook willen blijven. Dan gaat SVS’65 bovenin de vierde klasse E meetellen. Voor dat doel is de (lies)blessure van spits Willem Looijen wel een tegenvaller.

Well-GVV
GVV gaat zaterdag op bezoek bij Well, verrassend genoeg één van de vier koplopers in de vierde klasse F met de maximale buit. In Well moet GVV na de late thuisnederlaag tegen Kerkwijk toch proberen om het eerste competitiepunt te gaan veroveren.

SV TOP-Beesd
Ook Beesd behoort met twee overwinningen tot de vier lijstaanvoerders in klasse 4 F. In Oss wordt het ook nog ongeslagen SV TOP echter voor Beesd een lastige opponent. Toch aast Beesd in Brabant op de derde competitiezege.

SV De Braak-Rhelico
Voor Rhelico zijn de perspectieven zaterdag in Helmond niet zo gunstig. De Rumptse ploeg verloor al twee keer en fusieclub SV De Braak won daarentegen al zijn beide wedstrijden. Een gelijkspel in Helmond zou dus voor Rhelico al een prachtig resultaat zijn.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden