• Kozakken Boys - Katwijk (0-0).
• Kozakken Boys - Katwijk (0-0). Foto: Teus Admiraal
voorbeschouwing

Kan Kozakken Boys koploper Katwijk een kool stoven?

Nieuws Voorbeschouwingen 1.024 keer gelezen

ALTENA • In de afgelopen jaren kon je Kozakken Boys tegen Katwijk rustig aanduiden als een echte ‘kraker’. Dat is dit seizoen op basis van de ranglijst niet het geval. Kozakken Boys kan de hoge verwachtingen nog niet waarmaken en staat na zeven wedstrijden op de elfde plaats met negen punten. Katwijk daarentegen is als een komeet uit de startblokken gekomen en staat na zeven wedstrijden op kop in de Jacks League. Dus kun je beter zeggen dat Kozakken Boys zaterdag in het duel op De Zwaaier begint als de underdog. 

Bij hoofdklasser Achilles Veen zal het nog net geen crisis zijn. Na zes wedstrijden staat Achilles Veen op de dertiende plaats met slechts vier punten en in de gevarenzone. Slechts één wedstrijd werd gewonnen tegen het nog zwakkere Achilles’29. Tegenstander Rijsoord doet het nog beroerder en staat op de laatste plaats met nul punten. Dus kan je zaterdag op De Hanen Weide rustig spreken van een heuse ‘kelderkraker’.

Eerste klasse
In de eerste klasse komt Almkerk nog niet op gang. De Almkerkers staan nog op nul punten en verloren van GRC 14 en Woudenberg. Tegenstander zaterdag in Almkerk is Huizen. De gasten staan op kop in de eerste klasse. Dus zal er voor Almkerk waarschijnlijk nog geen licht in de tunnel komen.

Bij GRC 14 zijn de resultaten zeker niet slecht. De ploeg van trainer Piet de Kruif won van Almkerk en speelde 1-1 tegen Montfoort vorige week. Zaterdag is Roda’46 de tegenstander in Leusden. De gasten staan mede bovenaan op de ranglijst. Dus wordt het een zware klus voor GRC 14 om de punten mee te kapen. 

Tweede klasse
In de tweede klasse is Woudrichem redelijk goed gestart met een gelijkspel tegen GJS en een overwinning bij Tricht. De equipe van trainer Gerrie Schaap staat op de vijfde plaats op de ranglijst. Tegenstander zaterdag is het door blessures geplaagde Drechtstreek, dat nog maar twee punten vergaarde en elfde staat. Dus moeten de Woercummers in staat zijn de punten mee te nemen in Papendrecht.

Aan Sleeuwijk heb je nog geen houvast. De formatie van trainer Antoine van Pelt verraste op de openingsdag met een eclatante 5-1 overwinning op ASV Arkel. Vorige week lieten de Sleeuwijkers zich echter laat in de wedstrijd nog met 2-0 het bos insturen door GJS. Dus zullen de Sleeuwijkers zaterdag wel scherper moeten zijn tegen en bij De Zwerver. 

Wilhelmina’26 staat nog op nul punten. De Wijk en Aalburgers maakten vorige week tegen Altena ook een matte indruk. Zaterdag tegen Tricht zullen de Wijk en Aalburgers die matheid van zich af moeten schudden om Tricht te kloppen. 

Altena doet het tot dusverre buitengewoon goed met twee winstpartijen. De Nieuwendijkers krijgen zaterdag wel een zware kluif aan het sterke Wieldrecht.

Derde klasse
In de derde klasse pakte NOAD’32 vorige week Merlijn in met 2-1 na het debacle tegen GVV’63 met 5-0 verlies. Tegenstander MVV’58 staat na twee verliespartijen nog op nul punten. Dus moet er zeker wat te halen zijn voor de Wijk en Aalburgers in Meteren.

GDC doet het nog mondjesmaat met twee gelijke spelen. Met tegenstander BLC zijn het altijd heftige potjes. Eens kijken of GDC het hoofd koel kan houden tegen de Bossenaren. 

Sparta’30 treft zaterdag nieuwkomer in de derde klasse D Schelluinen. Beide ploegen hebben drie punten. 

Derde klasse (zondag)
Be Ready vergat afgelopen zondag de wedstrijd tegen SC Emma naar zich toe te trekken en kwam met een punt nog goed weg. Het zal dus wijs zijn om zichzelf maar eens goed te herpakken en scherper te zijn in de afronding tegen het onbekende Charlois. Anders moet er gevreesd worden, dat de Hankenaren het afleggen tegen de Rotterdammers.

Vierde klasse
In de vierde klasse gaat Dussense Boys te keer als een stoomwals met een 6-0 overwinning tegen PCP en een 1-5 overwinning bij WDS’19. Het bracht de Dussenaren aan de kop van de ranglijst. Zaterdag tegen Noordhoek wordt het andere koek. De gastheren hadden een valse start met verlies tegen SAB, maar hebben dezelfde intentie als de Dussenaren. Dus kan het spannend worden aan het Kapellenhof in het Brabantse gehucht, dat valt onder de gemeente Moerdijk.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app