Robbie de Roos
Robbie de Roos Foto: Nico van Ganzewinkel

Droomstart voor Robbie de Roos en SC Everstein

Nieuws Voorbeschouwingen 1.844 keer gelezen

EVERDINGEN • Hij zag Herovina-speler Kevin Steenbruggen passeren op de regionale topscorerslijst, maar kan als excuus aandragen dat hij een wedstrijd minder in actie kwam. Vanwege een coronageval binnen de selectie had SC Everstein-aanvaller Robbie de Roos afgelopen weekend een vrije zaterdag. “Balen”, aldus het kind van de club.

De Roos is in het dagelijks leven salesmanager bij een bedrijf dat betalingssystemen ontwikkelt voor horecabedrijven. Nadat de horeca lang dicht is geweest, heeft hij het nu hartstikke druk. “Ik ben blij dat we weer helemaal los kunnen.”

De parallel met het voetbal is snel getrokken, want los gingen De Roos en SC Everstein ook in de eerste twee wedstrijden dit seizoen. Men won beide partijen en met vier goals was het aandeel van De Roos groot.

Beduidend sterkere competitie
De Roos zelf spreekt van een droomstart. “We hebben een aardige voorbereiding gedraaid, maar zo’n start in deze competitie hadden we toch niet helemaal verwacht. Vorig jaar zaten we in ‘Zuid’ en de huidige competitie is beduidend sterker. Het feit dat we zo goed stand houden is positief, maar ik denk wel dat er een aantal ploegen beter zijn dan wij.”

De aanvaller wil dus nog niet te hard van stapel lopen. Toch lijken de combinatie van versterkingen (Jop van Steen en Victor Snoek) en een selectie die verder intact is gebleven, positief uit te pakken voor de ploeg uit Everdingen. Men moet het vooral van het voetballend vermogen hebben, maar lijkt dit seizoen iets extra’s te hebben. Ook de strijd wordt niet geschuwd.

Feest der herkenning
Met zijn 26 jaar behoort De Roos inmiddels tot de meer ervaren spelers binnen de selectie. Hij maakte zijn debuut in het seizoen 2013/2014 toen hij nog in de jeugd speelde. “Het mooiste aan spelen bij Everstein is toch dat het een feest der herkenning is. We hebben een grote groep trouwe supporters die ons in zowel thuis- als uitwedstrijden steunt. Ook is het voor mij leuk dat ik nog steeds met jongens speel met wie ik in de jeugd ook al speelde.

Eigen jeugd komt ook nu bovendrijven bij de club. De Roos: “Ik heb inmiddels zelf wat meer ervaring en vind het leuk dat er jongens uit de buurt doorkomen. Ik probeer ze te helpen en tips te geven waar ik kan.“

Zelf mikt De Roos dit seizoen op meer dan tien goals. “Als buitenspeler moet dit kunnen, vind ik”. De eerste mogelijkheid om dichter bij deze doelstelling te komen is aankomende zaterdag op bezoek bij hekkensluiter OSM’75. Daar zullen ze op hun hoede zijn voor De Roos cs..

Gertjan den Ouden

Redacteur Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden