• Dussenaar Bob Leemans is geselecteerd voor het Nederlands militair voetbalelftal.
• Dussenaar Bob Leemans is geselecteerd voor het Nederlands militair voetbalelftal. Foto: Jan Noorlandt

Bob Leemans (Dussense Boys) hoopt op kippenvel van het Wilhelmus bij Nederlands militair elftal

14 okt, 12:00 Nieuws 2.801 keer gelezen

DUSSEN • Bob Leemans, speler van Dussense Boys, is geselecteerd voor het Nederlands militair voetbalelftal. 

Bob Leemans hoorde het goede nieuws van bondscoach Rob van Belkum. Hij is van de partij bij een oefenwedstrijd van het Nederlands militair elftal op 26 oktober tegen Altena in Nieuwendijk, na afloop van een tweedaags trainingskamp in Ermelo. 

De speler van Dussense Boys was er door verrast. “Op zich wel, ja. Onlangs hebben we een selectietraining gehad. Aan de hand daarvan kreeg je te horen of je er wel of niet bij zit. Het is een mooie uitdaging, dat weet ik wel zeker. Ik zit al heel mijn leven bij Dussense Boys en dan is dit een mooie bijkomstigheid”, aldus de bij de marechaussee op Schiphol werkzame Leemans, die de eerste kennismaking bij de ‘internationals’ goed was bevallen. 

“We trainden op het complex van VVOG in Harderwijk. Het ging op zich wel aardig. Ik kende ook al een jongen, die er bij zit. Dan integreer je toch wat makkelijker. Het zijn spelers vanuit heel Nederland, van Friesland tot Limburg. Er zitten heel veel jongens bij die in de hoofdklasse en de eerste klasse spelen.”

Grote eer
Bob Leemans vindt het uniek dat hij bij het Nederlands militair voetbalelftal zit als speler die bij Dussense Boys wekelijks zijn wedstrijden speelt in de zondag vierde klasse. “Er zijn heel veel militairen en ik vind het een grote eer om er bij te zitten, ik ben er hartstikke trots op”, vertelt de Dussenaar.

“Ik ga ervan uit dat ik niet in de basis zal starten. Alle minuten die ik mag maken zijn mooi meegenomen. Ik ben op zich al heel blij dat ik een keer mee mag doen en het smaakt zeker naar meer.” 

Leemans hoopt dat het niet eenmalig is. Op het programma staat eind november nog de Kentish Challenge Cup. “Dat is een gebeuren in Engeland”, vertelt hij. “Het Nederlands militair elftal speelt dan tegen Engeland en Frankrijk.” 

De kans bestaat dus, dat dan ook het Wilhelmus een keer voor de Dussenaar zal klinken. “Als ik thuis op tv naar het echte Oranje kijk, krijg ik al kippenvel bij het Wilhelmus. Dus zeker als je er zelf mag staan, al is dat wel nog even toekomstmuziek.”

Tatoeage
Bij de club in Dussen werd de uitverkiezing van Leemans goed ontvangen. “Dit is hartstikke leuk voor Bob”, was de reactie van trainer André Vos.

Ook zijn maten bij Dussense Boys gunnen Leemans het pleziertje. Leemans zelf is enorm verknocht aan Dussen en Dussense Boys. “Ik ben hier geboren en getogen en ga er ook nooit meer weg. Op mijn arm heb ik ook een tatoeage van Dussen en Dussense Boys.” 

Vermeldenswaard is dat de nu 27-jarige Leemans al op 14-jarige leeftijd debuteerde bij Dussense Boys. Hij is de aanvoerder en een fanatiek baasje in het veld. “Ik vind het fijn om de verantwoordelijkheid te hebben en ik ben niet op mijn mondje gevallen. Fanatiek ben ik ook wel, soms zelfs iets té. Dan moet de trainer mij afremmen”, aldus Leemans, die speelt met nummer 6, voor de verdediging. “Lekker een beetje buffelen en stofzuigen”, lacht hij.

Terug naar het Nederlands militair voetbalelftal. “Als ik geen domme gele kaarten krijg, wordt de training bij Dussense Boys op dinsdag 26 oktober afgelast en komen ze zeker kijken in Nieuwendijk”, weet Leemans al. 

“Op zich is het Nederlands militair elftal niet zo bekend bij veel mensen, maar je merkt dat nu ik er bij zit mensen toch gaan zoeken en het Nederlands militair elftal wat meer bekendheid in Dussen en omstreken krijgt.” 

Zelf hoopt hij dus op speelminuten in het oefenduel tegen Altena in Nieuwendijk. “Ik hoop dat ik niet keihard op mijn bek ga of een blunder maak en het foutloos afwerk”, geeft de Dussenaar vast een schot voor de boeg.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie