Afbeelding
update

Oud-voorzitter Albert Plieger van vv Lekvogels overleden

Nieuws 1.246 keer gelezen

LEXMOND • Albert Plieger, oud-voorzitter van vv Lekvogels, is maandag op 81-jarige leeftijd overleden.

Plieger was bijna 70 jaar lid van Lekvogels, de Lexmondse club waar hij jarenlang (jaren ‘60 en ‘70) in de hoofdmacht speelde. Op 4 juni 1977 nam hij afscheid als speler van Lekvogel, om in het derde te gaan voetballen en wedstrijden te gaan fluiten.

Daarnaast was Albert Plieger als voorzitter (1983-1995) en als hoofdsponsor aan Lekvogels verbonden. Onder zijn voorzitterschap vertegenwoordigde hij Lekvogels met verve, een gentleman waar je niet omheen kon’, aldus de huidige voorzitter Jan de Jong.

‘Na zijn vertrek als voorzitter is hij Lekvogels altijd blijven volgen en ook als sponsor is hij voor de club van grote waarde geweest. Tot enkele jaren terug kwam Albert trouw vanuit Amsterdam naar de thuiswedstrijden van Lekvogels 1 kijken en was hij een graag geziene gast bij de club. Albert sprak altijd vol liefde over de club die hem zo na aan het hart lag. De laatste jaren zorgden gezondheidsproblemen ervoor dat hij niet meer de thuiswedstrijden kon bezoeken, maar zijn betrokkenheid bleef. Voor zijn langdurige inzet bij de club zijn wij hem veel dank verschuldigd. We denken met groot respect aan hem terug’.

Ter nagedachtenis aan Albert Plieger en zijn onlangs overleden oud-ploeggenoot Joop Verhoef zullen de spelers van Lekvogels 1 komende zaterdag in de wedstrijd tegen ASH een rouwband dragen. Ook wordt voor aanvang een minuut stilte in acht genomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden