• GRC 14 eerder dit seizoen in actie tegen Almkerk.
• GRC 14 eerder dit seizoen in actie tegen Almkerk. Foto: Jan Noorlandt
voorbeschouwing

Is GRC 14 ook in staat om WNC te verrassen?

Nieuws 1.405 keer gelezen

REGIO ALTENA • Op het programma staat zaterdag het duel tussen de eersteklassers GRC 14 en WNC. Hemelsbreed liggen de dorpen Giessen/Rijswijk en Waardenburg maar 20 kilometer van elkaar. Dus kunnen we wel spreken van een ‘derby’. Of het een echte clash wordt, is afwachten, maar een vleugje prestige zal zeker meespelen. 

Daarnaast zijn de punten natuurlijk belangrijk. GRC 14 is de competitie uitstekend gestart. De equipe van trainer Piet de Kruif staat fier op de tweede plaats achter het tot nu toe ongenaakbare Huizen. WNC doet het wat minder, maar staat wel op schotafstand van GRC 14. Dus zal het zeker een boeiend gevecht worden op sportpark Almbos. 

Jacks League
Bij Kozakken Boys wil het dit seizoen nog niet vlotten. Er wordt moeilijk gescoord en de doelpunten worden te makkelijk weggegeven. De nederlaag afgelopen zaterdag tegen Katwijk was wel zuur. Dus zal er een getergd Kozakken Boys aan de aftrap staan bij Excelsior Maassluis. Bij winst springen de Werkendammers bovendien over de gastheren heen op de ranglijst.

Hoofdklasse
Achilles Veen behaalde afgelopen zaterdag pas de eerste thuisoverwinning binnen tegen Rijsoord. Het zal de ploeg van trainer John Karelse zeker moed geven voor het duel zaterdag bij FC ’s-Gravenzande. Bij winst komen de Veeners ook langszij bij de gastheren op de ranglijst. Als dat geen uitdaging is, weten we het ook niet meer.

Eerste klasse
Almkerk speelt zeker niet slecht, maar moet steeds de winst aan de andere partij laten. Of daar zaterdag verandering in komt, is afwachten, maar FC De Bilt lijkt wel de ideale tegenstander om de negatieve spiraal te doorbreken.

Tweede klasse
Wilhelmina’26 kwam afgelopen zaterdag tot de eerste overwinning dit seizoen tegen Tricht. Voor de Maasderby zaterdag bij Roda Boys kunnen de Wijk en Aalburgers zich zeker wel opladen, al zou een overwinning wel een verrassing zijn.

Altena blijft het zondermeer goed doen. De Nieuwendijkers blazen hun partij in de kop van de ranglijst mee. Dat doet tegenstander SVW echter ook. Dus wordt het ongetwijfeld een echte ‘clash’ in Nieuwendijk.

Woudrichem wil ook een partijtje meeblazen. De Woercummers staan ook in de kop van de ranglijst. Tegenstander EBOH moet de ploeg van trainer Gerrie Schaap kunnen hebben. 

Sleeuwijk heeft andere dingen aan het hoofd. De Roefbewoners gingen afgelopen zaterdag kansloos onderuit bij De Zwerver. Voor komende zaterdag tegen Heukelum zijn de papieren beter. 

Derde klasse
GDC doet het tegen de verwachtingen in goed. Met name de 3-2 winst afgelopen zaterdag tegen BLC telde. De goede lijn nu doorzetten tegen NEO’25 is het devies.

NOAD’32 doet het minder goed. Zaterdag tegen SV Capelle zal het ook zeker niet makkelijk worden. 

Sparta’30 zit nog net niet in de hoek waar de klappen vallen. Maar bij een nederlaag tegen koploper GVV’63 wordt het er niet florissanter op.

Derde klasse (zondag)
Op voorhand wisten ze bij Be Ready dat ze een moeilijk seizoen tegemoet gingen. De Hankenaren staan op de voorlaatste plaats. Zaterdag wacht Dubbeldam. Bij winst komt Be Ready langszij bij de gasten op de ranglijst. Met die instelling moeten de Hankenaren maar het veld op stappen.

Vierde klasse (zondag)
Dussense Boys is als een raket uit de startblokken gekomen dit seizoen. De Dussenaren staan ongeslagen fier op kop. Zaterdag tegen het nog puntloze DIOZ is het alleen de vraag hoe hoog de monsteruitslag zal worden.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app