• Yannick de Bondt: 'Ik hoef niet perse terug naar de verdediging'.
• Yannick de Bondt: 'Ik hoef niet perse terug naar de verdediging'. Foto: Ronald den Uijl

Lelijke schouderblessure Yannick de Bondt: ‘Topscorer worden? Eerst maar eens herstellen’

Nieuws 1.715 keer gelezen

SCHELLUINEN/LANGERAK • Schelluinen-spits Yannick de Bondt heeft een gebroken sleutelbeen opgelopen tegen Sparta’30. “Het doet vreselijk veel pijn.”

Van lieverlee lijkt vv Schelluinen de vorm te pakken. Met 9 uit 4 wedstrijden en een ongelukkige nederlaag tegen GVV’63 nestelen de aan 3D uitgeleende Alblasserwaarders zich in de subtop. Maar op Sportpark Scalune moet men het wel even stellen zonder Yannick de Bondt.

“Na amper vijf minuten werd ik op volle snelheid door een Sparta’30-speler onderuit gelopen. Hij kwam werkelijk aangevlogen en ik kon hem niet meer ontwijken”, herinnert De Bondt (29) zich zijn ongelukkige val. 

“Ik viel op mijn schouder en voelde gelijk dat het niet goed zat. Met paracetamols heb ik het nog wel een paar minuten geprobeerd, maar ik kon niet sprinten en moest mijn arm tegen mijn buik houden. Niet veel later zat ik in het Beatrixziekenhuis. Daar werd een gebroken sleutelbeen geconstateerd. Gelukkig zijn mijn banden in de rechterarm niet beschadigd, maar het doet echt vreselijk veel pijn. Ik kan niet op mijn zij slapen en met pijnstillers kom ik de dagen door. Werken zit er voorlopig ook niet in, dit is flink balen.”

Met rust genezen
Het blijkt een oude blessure van de Langerakker te zijn. “In de jeugd ben ik ook een keer op deze schouder gevallen. Na twee wedstrijdjes rust ben ik weer gaan voetballen, toen ging het herstel sneller. Nu sta ik naar verwachting vier tot zes weken buitenspel. Het bot groeit als het goed is vanzelf aan elkaar, met rust. Ik hoop toch weer snel te kunnen werken en nog voor de winterstop weer op het veld te staan. Jammer, want we begonnen als ploeg net wat fitter te worden.”

Ingeleverd
De Bondt, als voetballer opgegroeid op sportpark Gelkenes onderaan de Lekdijk in Groot-Ammers, verhuisde vorig seizoen naar Schelluinen. Om met vrienden in één elftal te kunnen voetballen. Vorig jaar was de vreugde, door corona, van korte duur.

“Ten opzichte van vorig jaar hebben we veel ingeleverd. Bijna een jaar niet voetballen heeft er ingehakt, je mist het ritme met elkaar te spelen. De voorbereiding op dit seizoen was pittig, we hadden allemaal extra tijd nodig. Een aantal weken geleden thuis tegen GVV’63 kwam het gevoel weer terug. We voetbalden goed, maar verdedigend klopte het niet. We verloren nipt, maar hadden eigenlijk met 5-3 moeten winnen. Laurens Lingen was er afgelopen zaterdag tegen Merlijn na een schorsing van twee wedstrijden weer bij. Hij is toch een zekerheidje achterin.”

Geen echte derby’s
Het bevalt De Bondt prima op Scalune. “Ik heb het reuze naar mijn zin. Jammer dat we dit seizoen niet tegen Groot-Ammers, VVAC, Schoonhoven en Ameide spelen. Geen echte derby’s, maar best wel verre reizen tegen relatief onbekende tegenstanders. Het maakt mij op zich niet uit tegen wie ik voetbal. Je bent misschien op onbekend terrein wat frisser en speel je minder met de rem erop. We zullen wel meer moeten gaan voetballen. Niet met drie, vier man instappen en dan een behoorlijke ruimte achter je laten. Het fysiek sterke GVV’63 met een aantal behendige spelers profiteerde direct. Voorin probeerde ik met mijn maatje Pascal van Delden de schade te herstellen, maar ook wij waren niet scherp genoeg door onze goaltjes niet te maken.”

Dropkick
“Aanvankelijk stond ik in de senioren bij Groot-Ammers centraal achterin. Maar van lieverlee kwam ik op ‘10’ te spelen en nu dus bij Schelluinen in de spits. Op die positie heb ik het goed naar mijn zijn. Ik hoef niet per se terug naar de verdediging. Heerlijk doelpunten maken als het weer kan. In de voorbereiding maakte ik twee wereldgoals tegen Arkel, dat schot van 60 meter en de dropkick over 35 meter zaten er lekker in.”

Maar de spits moet dus even geduld hebben. “Pascal schiet ze er op dit moment wel in. En als ik ze ook nog eens gaat maken, dan wordt het nog leuk. Erevoorzitter Jan de Bruijn van Schelluinen heeft er in ieder geval alle vertrouwen, hij heeft al een paar keer tegen mij gezegd dat ik de topscorer word. We gaan het zien, eerst herstellen.”

Theo Sprong

Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal

Download onze app

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app