• Bas van der Vliet: 'Vuren favoriet'
• Bas van der Vliet: 'Vuren favoriet' Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

‘Angstgegner’ Vuren favoriet in Waalderby tegen Haaften

20 okt 2021, 07:15 Nieuws Voorbeschouwingen 882 keer gelezen

HAAFTEN/VUREN • Zowel bij Haaften-speler Sam Onink als bij de Vurense middenvelder Bas van der Vliet is Vuren favoriet bij de aankomende Waalderby.

Sam Onink is na drie en half jaar weer hersteld van gescheurde kruisbanden. De Haaftense middenvelder scheurde zijn kruisbanden twee keer. Tien maanden na zijn eerste operatie scheurde hij zijn kruisbanden opnieuw af en moest hij weer onder het mes. Door corona kon Onink vorig jaar niet voetballen “Dat kwam mij goed uit. Hierdoor kon ik extra tijd pakken om te herstellen”, aldus de 25-jarige inwoner van Opijnen.

Vooralsnog gaat het goed met zijn knie. In zijn eerste officiële competitiewedstrijd sinds jaren scoorde hij meteen twee keer. Tegen MVV’58 benutte hij een penalty en schoot hij een bal droog in het Meterense doel.

Onink voetbalt sinds zijn dertiende bij de Haaftense club. Toen kwam hij van zijn club in zijn woonplaats Opijnen over. “Toen Opijnen ging fuseren met Waalkanters ging ik op zoek naar een andere club. Ik werkte bij de supermarkt in Haaften met oudere jongens en zij vroegen mij om bij Haaften te komen voetballen.” Binnen twee jaar debuteerde hij in het eerste elftal van Haaften.

Bredere selectie
Sam Onink had hoge verwachting voor dit seizoen. “Met het terugkeren van John Noorthoek, David Ruane, Kevin van de Velde en ik is de selectie breder en beter geworden.” Van Velde keerde terug van WNC, Ruane kwam over van SVW en naast Sam Onink is ook Noorthoek hersteld van een blessure.

Maar die verwachtingen werden getemperd door de slechte voorbereiding op dit seizoen. Ook de eerste competitiewedstrijd werd verloren tegen de Tilburgse studentenclub Merlijn. Omdat het hoofdveld bij de Tilburgers van slechte kwaliteit kunstgras was, sloeg Onink een wedstrijdje over.

Na de winstpartij tegen MVV’58 leek het tij gekeerd. Tegen BZC’14 werd nipt gewonnen, al was dat niet best. “We waren niet heel goed tegen BZC. Maar er werd hard gewerkt et dat misten we in de voorbereiding.”. Afgelopen zaterdag verloor Haaften tegen ONI juist op inzet. Die inzet en bevlogenheid heeft Haaften hard nodig voor de Waalderby tegen Vuren.

Volgens Sam Onink is Vuren een angstgegner voor Haaften. “De laatste tijd hebben we altijd van Vuren verloren. Zelf tijdens ons ongeslagen kampioenschap speelden we gelijk en één van de laatste wedstrijden tegen Vuren verloren we met 7-2. Op zich zijn we gelijkwaardig, maar zij hebben een bepaalde tactiek, spelen op de counter en daar kunnen wij heel moeilijk doorheen voetballen.”

Jonge selectie
Ook Bas van der Vliet vindt Vuren favoriet. Van der Vliet speelt sinds zijn vijfde bij de dorpsclub uit Vuren en is met zijn 23 jaar één van de routiniers bij de selectie. “Ian van Wijk is 24, Fabian van Horssen is 26, zijn broer Bastiaan en keeper Geoffrey van den Boor zijn de dertig gepasseerd. De rest van de selectie komt niet boven de 21.”

Met deze jonge selectie kan het vriezen en dooien. “We kunnen van iedereen winnen en van iedereen verliezen. De wedstijd tegen Capelle was dramatisch. Na een kwartier stonden we met 3-0 achter door persoonlijke fouten en daarna hebben we zeven opgelegde kansen om zeep geholpen. Tegen ONI speelde we juist heel erg aardig en wonnen we verdiend met 3-1.“

Afgelopen zaterdag speelde Vuren gelijk tegen BZC’14. In een rommelige wedstrijd werd een 2-0 voorsprong verspeeld. Van der Vliet zelf scoorde nog schitterend de 1-0, maar Vuren was zeer teleurgesteld in het resultaat.

Ondanks dit magere resultaat verwacht Bas van der Vliet een overwinning tegen Haaften. “Wij voetballen graag tegen Haaften. Eigenlijk winnen we altijd of spelen we gelijk, maar verliezen doen we eigenlijk nooit.”

Toch werd de laatste derby tussen beide clubs gewonnen door Haaften. Op 18 januari 2020 won Haaften met 1-3 in Vuren. Al met al wordt het erg interessant aankomende zaterdag. De club die wint blijft meedoen in de bovenste regionen, de verliezer zal voorlopig moeten afhaken.

Pieter-Jan van Oort

Freelance-voetbalverslaggever regio West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app