Logo regio-voetbal.nl
<p>Jesse Julicher</p>

Jesse Julicher

(Foto: Richard van Hoek Fotografie)
Voorbeschouwingen

Jesse Julicher klaar voor ‘Souburgh-clash’

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERDAM • Een heerlijke clash tussen de buren; zo ziet Alblasserdam-voetballer Jesse Julicher de Souburgh-derby met De Alblas. Komende zaterdag staat ‘ie weer op het programma.

“Met De Alblas als favoriet”, glimlacht Julicher (27). ‘Want die ploeg staat aan kop in 3C en wij zijn vooralsnog niet meer dan een subtopper. Het is onze uitdaging om ze één of meer punten afhandig te maken. Aan motivatie zal het ons niet ontbreken. We zijn er klaar voor.”

Echte krijger
Julichers’ strijdlustige taal past uitstekend bij zijn spel, zo mag worden vastgesteld. De centrale verdediger van Alblasserdam, die tien jaar geleden onder regie van zijn toenmalig trainer Fop Gouman zijn debuut maakte in het eerste elftal, geldt als een echte krijger die in fysiek opzicht zijn mannetje staat.

“Samen met Kevin van Tol vorm ik het hart van onze laatste lijn”, vertelt hij. “Dat is zo ontstaan in de aanloop van ons zomerse oefenduel met FC Dordrecht. Trainer Dennis Schoonewil vroeg me of ik wilde terugkeren in de eerste selectie, nadat ik de voorbije tijd in het tweede had gespeeld en er een tijdje uit was geweest vanwege oogproblemen én voetbal lastig te combineren was met mijn werk als persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg.” 

“Met wat passen en meten kan ik inmiddels redelijk balans vinden tussen mijn mooie baan en voetbal. Het feit dat het lekker loopt tussen Kevin, mij en de andere spelers achterin, is een andere reden waarom ik weer graag deel uitmaak van Alblasserdam 1 Verdedigend staat het simpelweg goed. Jammergenoeg spelen we in zijn totaliteit nog niet naar ons vermogen. Het kost vooral moeite om te scoren en dat zie terug in het puntenverlies dat we tot nog toe hebben geleden.” 

Extra dimensie
“Nee, dat nemen we niet mee in de aanloop naar ons duel van komende zaterdag. Wedstrijden tegen De Alblas staan op zich en kennen hun eigen dynamiek. Er zitten zoveel elementen aan waarop je je bij voorbaat verheugt. Jongens als Yoeri Groenendijk en Junior de Man met wie ik heb samen gespeeld bij Alblasserdam, voetballen nu bij de buren. Dat geeft een extra dimensie. Ook kom ik Remco van der Burgh weer tegen. We spelen al sinds onze prille jeugd tegen elkaar. En dan is er die typische derby-sfeer! Lekker veel mensen langs de lijn, een heerlijke sfeer! Daar doe je het voor als voetballer en als clubmens, zeker na anderhalf jaar waarin er niet gevoetbald werd of wedstrijden zonder publiek moest worden afgewerkt.”

Jan Timmer,
Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal
Volg @jtimmertekst op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup