Afbeelding
Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

Asperen moet ware ambities in Spijk tonen

Nieuws Voorbeschouwingen 944 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE – Asperen zal zaterdag in Spijk zijn ware ambities in de vierde klasse E moeten tonen. Na twee uitzeges stelde Asperen vorige week teleur door de eerste thuismatch van deze competitie tegen het overigens toen ook nog ongeslagen Dordtse GSC/ODS na een vroege voorsprong meteen te verliezen.

Als Asperen dit seizoen in de bovenste regionen wil gaan meedoen, zal er zaterdag uit tegen SVS’65 net als bij de laatste onderlinge confrontatie twee competities geleden moeten worden gewonnen. Zeker met voor Asperen nadien de krachtproef uit bij titelfavoriet IFC in Hendrik Ido Ambacht in het directe verschiet. Asperens komende tegenstander SVS’65 heeft met vier punten uit vier duels een ronduit matige competitiestart. In Spijk werd in deze competitie zelfs nog niet gewonnen. Juist tegen Asperen zal SVS’65 dus wel op rehabilitatie gebrand zijn.

WNC-Woudenberg
Met nu twee thuisduels op rij voor de boeg krijgt WNC de gelegenheid om zich vaster in de kopgroep van de eerste klasse te nestelen. Dan moet er zaterdag eerst van Woudenberg en een week daarna ook van SVL uit Langbroek worden gewonnen. Tegen het na één overwinning en drie nederlagen bescheiden gerangschikte Woudenberg moet dat voor WNC thuis in Waardenburg na de knappe uitwinst bij GRC14 zeker een haalbare kaart zijn.

Heukelum-De Zwerver
Met inmiddels het eerste winstpunt op zak hoopt Heukelum zaterdag die opgaande lijn in de tweede klasse door te kunnen trekken. Thuis tegen De Zwerver wordt dat echter geen simpele opgave. De Kinderdijkse equipe heeft zich via twee zeges op rij mooi opgewerkt en ruikt de aansluiting met de kopgroep. Een tweede gelijkspel zou daarom voor Heukelum ook al een bevredigend resultaat zijn.

Wieldrecht-Tricht
Tricht wacht in Dordrecht tegen de ongeslagen koploper Wieldrecht een zware middag. Met tien punten staat Wieldrecht knap alleen bovenaan. Tricht heeft in de tweede klasse de onderste drie clubs reeds ontmoet, zodat de al behaalde vier punten nog geen garantie bieden voor het beoogde duurzame contact met de middenmoot in het verdere programma. Voor het realiseren van dat streven zou een stunt in de vorm van een remise tegen Wieldrecht voor Tricht al een prestatie zijn.

Vuren-Haaften
Vuren bezit in de derde klasse D één punt meer dan gast Haaften. Beide clubs tonen tot dusverre in hun prestaties nog weinig stabiliteit. De aanvallers Bas van der Vliet (Vuren) en Sam Onink (Haaften) gingen er op Regio-Voetbal al op in. Alleen de winnaar van dit streekduel in Vuren kan aanspraak houden om nog bovenin te gaan meedoen. De vraag is in hoeverre Vuren en Haaften die ambitie werkelijk hebben of serieus mogen koesteren. Ook de scheidsrechter bij deze streekderby komt uit de regio, want dat is arbiter Sjors de Jong uit Heukelum.

MVV’58-Schelluinen
MVV’58 voetbalt in Meteren tegen Schelluinen, dat dankzij al drie zuinige zeges de nog ongeslagen koplopers GVV’63 en SV Capelle op de voet volgt. Met MVV’58 gaat het veel minder florissant met al drie duidelijke nederlagen en nog pas één overwinning. Schelluinen start dus veruit als favoriet. Of zorgt het grillige en defensief kwetsbare MVV’58 nu eens voor een aangename verrassing?. Scheidsrechter bij dit belangrijke duel in Meteren is de ervaren Bossche arbiter Nico Opstraat.

SV Noordeloos-Herovina
Herovina speelt zaterdag in Noordeloos in de vierde klasse E tegen de nog puntloze hekkensluiter. Aan zijn veel hogere stand en ambities is Herovina in de Alblasserwaard wel verplicht om de derde competitiezege te behalen. Dan komt Herovina na vier duels in elk geval op de ranglijst qua punten naast nabuur ASH, dat ditmaal in deze uit dertien clubs bestaande afdeling een vrije dag heeft.

OSS’20-Beesd
Beesd gaat zaterdag in de vierde klasse F op bezoek bij OSS’20, dat net als Beesd nog ongeslagen is. In Geldermalsen ontsnapte OSS’20 vorige week tegen GVV wel ternauwernood aan de eerste nederlaag. Dat verlies zou Beesd deze directe promotieconcurrent zaterdag in Brabant graag alsnog willen bezorgen. Met de thuistopper tegen SV De Braak in het vooruitzicht zal dat Beesd in Oss ook na al drie mooie winstpartijen zeker niet gaan meevallen. Dit duel begint pas om half vijf.

Well-Rhelico
Rhelico is zaterdag te gast bij Well, dat onder impuls van de nieuwe trainer René Schouwenaar flink versterkt is en met al vier zeges samen met SV De Braak verrassend genoeg ongeslagen mee op kop staat in deze vierde klasse. Gesterkt door de eerste overwinning van vorige week hoopt Rhelico toch in de Bommelerwaard op een stunt. Dat zou in Well ook een gelijkspel voor Rhelico al zeker zijn.

OSC’45-GVV
GVV treedt in Den Bosch tegen oude bekende OSC’45 aan. Nu het eerste winstpunt binnen is, wil GVV ook wel eens winnen. Dat lijkt zaterdag in Brabant niet onmogelijk, maar dan zal GVV wel de goede prestatie van vorige week met prima keeperswerk van André van Veenendaal en eindelijk eens wat veldgoals nu minstens moeten zien te evenaren.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app