Afbeelding
Foto: Peter Verheijen

Het is weer eens Derby Day in de 3e klasse C

Nieuws Voorbeschouwingen 1.386 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • In de 3e klasse C is het regelmatig Derby Day. Zo ook zaterdag 23 oktober met onder meer De Alblas-Alblasserdam, Groot-Ammers - SV Meerkerk en Ameide-Streefkerk.

Derdedivisionist SteDoCo is vrij en kan zich dus in alle rust voorbereiden op de bekerkraker van dinsdagavond tegen FC Utrecht.

Eerste klasse
Bij Nieuw-Lekkerland - Terneuzense Boys is het een kwestie van aanhaken of (voorlopig) afhaken. Bij winst blijven de Lekkerlanders uitstekend meedoen in de kopgroep. Papendrecht wipt bij winst op RVVH over de tegenstander heen en dat lijkt geen onhaalbare kaart.

In de andere eerste klasse staat Sliedrecht keurig tweede, maar is het spel van de Baggerdorpers nog wisselvallig. Uit bij De Zuidvogels is er sprake van een heuse topper, want beide clubs delen de tweede plaats.

2F
Voor ASV Arkel wordt het tijd om (meer) punten te gaan pakken in 2F, maar dat geldt voor tegenstander Wilhelmina’26 ook. De Zwerver zit in een lekkere flow en de derde winst op rij lijkt bij het kwakkelende Heukelum alleszins haalbaar.

Drechtstreek kampt met blessures en schorsingen. Sleeuwijk is mogelijk wel een opponent waartegen het herstel kan worden ingezet. SVW-Woudrichem is een heerlijk affiche op Molenburg. Ook hier geldt: de winnaar blijft volop in de race voor de eerste periode. GJS moet op haar tellen passen bij EBOH, dat vorige week Woudrichem te kijk zette.

3C
Dan 3C. De Souburgh-clash De Alblas-Alblasserdam behoeft geen nadere introductie. Dat geldt ook voor Groot-Ammers -SV Meerkerk en Ameide-Streefkerk. Met name in die laatste Lekderby gaat het er de laatste seizoenen nogal eens stevig aan toe. VVAC is nu na een pikstart aan een zware reeks begonnen. Met DFC treffen de groenwitten de nog ongeslagen nummer twee. Hardinxveld moet in staat worden geacht de opmars voort te zetten tegen Lekkerkerk.

3D
Als Schelluinen wil bijblijven, en dat willen ze, kan het zich bij MVV’58 geen fout veroorloven.

4E
Peursum-IFC is de onvervalste topper in 4E. Beide clubs leiden ongeslagen de dans. IFC is in deze klasse de torenhove favoriet, maar Unitas liet dinsdagavond zien dat er tegen de Ambachters wel degelijk iets te halen valt. SV Noordeloos wil zo snel mogelijk van de nul af, maar of dat tegen Herovina zal lukken? Unitas zal tegen Lekvogels de eerste winst willen afstrepen.

Derde divisie zondag
Unitas-zondag speelt de inhaalwedstrijd tegen Hercules. De roodbroeken willen zich herstellen van twee nederlagen op rij, maar weten dat in Utrecht een sterke tegenstander wacht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app