• Johan van der Werff.
• Johan van der Werff. Foto: @vvAltena

Johan van der Werff: ‘De club heeft nu op tijd duidelijkheid en ik ook’

23 okt, 11:14 Nieuws Trainerscarrousel 1.515 keer gelezen

NIEUWENDIJK • Johan van der Werff maakte deze week reeds publiekelijk kenbaar aan zijn vierde en laatste seizoen bij zaterdagtweedeklasser Altena bezig te zijn. “Ik was er al uit. Waarom zou ik dan nog twee maanden wachten?”

Wat deed je hiertoe besluiten?
“Ik zit nu voor het vierde jaar bij Altena. Voor mezelf heb ik de doelstellingen die ik vooraf had gesteld, zoals een periodetitel en dergelijke, ruimschoots gehaald. We draaien ook structureel mee bovenin de tweede klasse. Een tweede doel was het inpassen van eigen jeugd. Er zijn vier jongens ingepast en de helft van de selectie bestaat uit echte Nieuwendijkers, die hier ook in de jeugd hebben gevoetbald. Tenslotte denk ik, dat dit het maximale is wat ik uit het team kan halen. Als je als team nog meer stapjes zou willen maken, moet je echt gaan betalen en jongens gaan halen met extra kwaliteit, die net dat laatste stapje kunnen geven. Alleen daar zijn geen mogelijkheden voor binnen de club. Dan is vier jaar denk ik een mooie periode om te zeggen: het is aan een ander om dit verder uit te bouwen.”

Je maakt het al vroeg kenbaar
“Ik was er al uit en de komende weken word je helemaal gek van de vragen: wat doe je? En van: blijf astublieft. De club heeft nu op tijd duidelijkheid en ik ook. En waarom zou je nog twee maanden wachten, als je er toch al uit bent?”

Nieuwe uitdaging
Johan van der Werff staat open voor een nieuwe uitdaging.

“Ik laat het gewoon op me afkomen. Ik heb al wat telefoontjes gehad van mensen, die me polsen. Ik moet iets vinden wat bij me past. Ik ben nu zeven jaar bij een club in de tweede klasse trainer geweest. Dan heb je dat wel een beetje gezien. Dus ik zou graag eens op een ander niveau trainen.”

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie