Logo regio-voetbal.nl
<p>&bull; Ruben Boet schuwt de duels niet.</p>

• Ruben Boet schuwt de duels niet.

(Foto: Jeroen de Bruin)
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

Ruben Boet, creatieve spil op middenveld van Asperen

  •   keer gelezen   Nieuws

ASPEREN • Asperen is het seizoen met drie overwinningen uit vier wedstrijden uitstekend begonnen. De ene nederlaag die het leed, was nog onnodig ook. “In de wedstrijd tegen GSC/ODS kregen wij de kansen op 2-0 en hij valt aan de andere kant. Het benutten van onze mogelijkheden is sowieso iets waar wij aan moeten werken”, zegt Asperen-middenvelder Ruben Boet.

De 20-jarige Boet is inmiddels aan zijn vierde seizoen bezig in de hoofdmacht. Hij begon al op zijn vierde met voetballen voor de plaatselijke voetbalvereniging. Vijf jaar later mocht hij ruiken aan het profbestaan toen hij op trainingsstage mocht bij PSV. Deze stagedagen waren een prachtige ervaring, maar leverden hem geen plekje op in de Eindhovense jeugdopleiding.

“De hoop om profvoetballer te worden heb ik nu wel laten varen, maar ik heb nog wel de ambitie om een stap hogerop te maken. Ik heb echter nog niet echt een termijn voor mezelf bepaald wanneer ik dat bereikt wil hebben. Voorlopig wil ik vooral met heel veel plezier voetballen bij Asperen.”

Controleur 
Boet moet het, naar eigen zeggen, als controlerende middenvelder hebben van zijn spelinzicht en kwaliteiten aan de bal. Met een fijne steekpass en goed afstandsschot in zijn benen voegt hij creativiteit en dreiging toe aan het aanvalsspel van Asperen. Boet is echter ook zelfkritisch en weet waar hij nog aan moet werken: “Ik moet nog meer ballen gaan opeisen en ik mag af en toe wat meer mijn stem laten horen. Dan kan ik nog belangrijker worden voor de ploeg.”

Asperen-trainer Jeffrey Kleijn bevestigt dat de jonge middenvelder beschikt over een uitstekend spelinzicht. Toch vindt hij dat Boet meer heeft dan alleen kwaliteiten aan de bal: “Hij geeft altijd alles en schuwt ook de duels niet. Ook in de derby tegen SVS’65 (2-3 winst) speelde hij weer een hele sterke pot.”

Vechten voor promotie
Met Asperen hoopt Boet dit seizoen hoge ogen te gooien en te eindigen in de top-3. “We hebben vooral aanvallend de nodige kwaliteit en ik vind dat we moeten vechten voor onze kansen op promotie. Een periodetitel zou dus ook welkom zijn.”

Aankomende zaterdag is wat dat betreft een mooie graadmeter voor de Aspenaren. De ploeg treedt dan in Hendrik-Ido-Ambacht aan tegen titelfavoriet IFC.

Gertjan den Ouden,
Freelance-verslaggever Vijfheerenlanden
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup