Afbeelding
Foto: Jan Noorlandt

Danny Schaap (Woudrichem): ‘Ik hoop dat we ons op tijd herpakken’

Nieuws 2.037 keer gelezen

WOUDRICHEM • Danny Schaap is strijdlustig nadat een goede competitiestart werd verstoord door een 0-6 nederlaag in eigen huis tegen EBOH.

Woudrichem kende een goede start in de competitie. De groenwitten deden meteen mee in de kop van de ranglijst in de tweede klasse. In de vierde wedstrijd volgde er echter een enorme uitglijder met de 0-6 nederlaag tegen EBOH. Danny Schaap was er goed ziek van. Afgelopen zaterdag werd ook van SVW verloren.

Dat Woudrichem in het begin van de competitie goed voor de dag kwam, was mede te danken aan Schaap. De 26-jarige aanjager bij Woudrichem was na de 2-2 tegen GJS op schot tegen Tricht. Schaap scoorde twee keer en bijna een hattrick. Door het missen van een penalty ging dat feest echter niet door. Woudrichem won wel met 1-3. 

“Dat was wel een lekkere wedstrijd”, stelt Schaap. “Dat ik de penalty miste, was wel balen.” 

De derde wedstrijd werd ook Drechtstreek aan de haak geslagen met 1-2, dankzij twee treffers van Tim Saaman. “Dat was ook niet je van het”, aldus Schaap. “Het ging moeizaam.” 

Met de resultaten deed Woudrichem wel meteen mee in de kop van de ranglijst in de tweede klasse. In de vierde wedstrijd tegen EBOH ging het echter goed mis op het Bolwerk en volgde er een enorme uitglijder met een 0-6 nederlaag, waarmee Woudrichem uit de top zes duikelde. Schaap had er flink de pee in. “Het was een totale off-day, maar dan drie keer zo erg. Ik ben na afloop gelijk naar huis gegaan. Het was de eerste keer, dat ik in een thuiswedstrijd met 0-6 op mijn kloten had gekregen. Het sloeg echt nergens op”, kijkt Schaap daardoor met gemengde gevoelens terug op de start van de competitie. 

“Met zeven punten uit drie wedstrijden was de start natuurlijk prima. Maar als je dan zo onderuit gaat tegen EBOH, kan het nog een lang seizoen worden.”

Niet snel opgeven
Schaap manifesteert zich bij Woudrichem als een bikkelaar, maar ook als een aanjager, een stofzuiger en buffelaar in één pakket, die ook nog eens goed kan voetballen. “Ik zal niet snel opgeven”, is hij niet te beroerd om soms tot het randje te gaan.

In zijn enthousiasme loopt hij dan ook wel eens tegen een gele kaart aan. “Ho ho”, sputtert de middenvelder tegen, die in de middelste linie wordt geflankeerd door Saaman en Jamy Goemaat. “Ik heb dit seizoen nog geen kaart gehad”, roept Schaap. 

Het voetbal bij Woudrichem zit bij de familie Schaap in het bloed. Vader Wim Schaap is nog voorzitter geweest bij Woudrichem en oudste broer Arjon Schaap heeft ook nog in het eerste elftal gespeeld. Bij de groenwitten speelt Danny nu samen met zijn oudere broer en laatste man, de 30-jarige Wilty Schaap, die al vijftien jaar in het eerste speelt. 

Of de twee elkaar wel eens de maat nemen? “We nemen elkaar heel de dag door in de maling”, lacht Danny, die even zijn humoristische kant laat zien. Dan iets serieuzer. “Die strijd is er wel.” 

Opmars
Danny Schaap begon eigenlijk in het eerste, nadat Woudrichem was afgedaald naar de vierde klasse. Schaap, die nu al zijn tiende seizoen in het eerste speelt, maakte dus de hele opmars naar de tweede klasse mee. Het mooist waren natuurlijk de kampioenschappen in vierde klasse bij Brakel en in de derde klasse bij Leerdam Sport. Het kampioenschap in de vierde klasse vindt hij zelf de mooiste. “We waren heen met de bus naar Brakel gegaan, maar gingen terug met de supporters op de boot en maakten een rondje door de vesting. Dat was een groot feest.”

Vastberaden
“We spelen al een aantal jaren in de tweede klasse en mogen ons dus wel een stabiele tweedeklasser noemen met een uitschieter één periode. We hoeven niet boven onze stand te gaan. We hoeven ook niet voor het kampioenschap te gaan, dat hoort niet bij ons. We zijn nog te wisselvallig, dat klopt. Dat moet eruit”, aldus Schaap, die hoopt dat Woudrichem zich weer op tijd gaat herpakken.

De uitdaging is immers om mee te doen bij de eerste zes ploegen. Aan Schaap zal het niet liggen. De trainer hoeft hem ook niet op te peppen. “Dat doe ik zelf wel”, klinkt het strijdlustig.

Nico van Es

Download onze app

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app