• Cas Wilpstra, de nieuwe aanvoerder van MVV ’58.
• Cas Wilpstra, de nieuwe aanvoerder van MVV ’58. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

Nieuwe aanvoerder Cas Wilpstra heeft vertrouwen in MVV’58

27 okt, 07:15 Nieuws Voorbeschouwingen 1.372 keer gelezen

METEREN • Sinds een aantal weken is Cas Wilpstra de aanvoerder van MVV’58. Morris van de Brink heeft zijn band overgedragen aan Wilpstra. Volgens Cas is dit in goed overleg gegaan. “Morris wil zich meer richten op zijn eigen spel. Maar hij zal me ondersteunen bij mijn aanvoerderschap.”

De nieuwe aanvoerder was een aantal weken uit de roulatie vanwege een incident bij de eerste competitiewedstrijd tegen Vuren. Hij moest toen het veld met een hoofdblessure verlaten. Bij een schermutseling in het Vurense 16 meter gebied werd Cas Wilpstra  al dan niet bewust tegen zijn hoofd getrapt terwijl hij op de grond lag. Inmiddels is hij hersteld en staat hij weer op het veld. 

Maar op zijn voorhoofd prijkt nog een flink litteken. De verwachting is wel dat deze nog wat bijtrekt. Cas werd verrast door de club Vuren met een fruitmand en een beterschapskaart. “Netjes van de club, maar ik had ook gehoopt op excuses van de dader. Maar hij wilde geen gesprek en dan houdt het op”. 

Het is afwachten wat de KNVB verder besluit. De voetbalbond heeft tot een mondelinge zitting besloten. Dan zullen de ingediende schriftelijke verklaringen nader worden besproken. 

Leeftijdsgenoten
De 22-jarige Wilpstra voetbalt al sinds zijn vijfde jaar bij de MVV’58. “Het is mooi om in het eerste elftal van mijn cluppie te voetballen. Extra leuk is het dat ik samen met mijn leeftijdsgenoten bij de selectie zit. Met Twan de Kock, Jacco de Leeuw, Robin Jager en Dave de Baar voetbal ik sinds mijn zeventiende in het eerste.”

Wisselvallig
De Meterense brigade presteert wisselvallig .De nieuwe trainer Ruwin Verwoert werd in juni pas aangesteld en de trainer en selectie moesten aan elkaar wennen. De derby’s tegen Haaften en Vuren werden verloren en in Den Bosch was BLC de winnende partij. Daarentegen werd NOAD’32 verslagen en lijkt het tij nu te keren. Want afgelopen zaterdag werd verdiend gewonnen tegen runner-up Schelluinen.

Aanvoerder Wilpstra was erg blij met dit resultaat. ”Het was zeker verdiend. De eerste helft hebben we niets weggeven. In de tweede helft was Schelluinen alleen gevaarlijk via lange ballen.” 

Cas Wilpstra heeft vertrouwen dat het goed komt. “Het is altijd lastig wanneer je met een nieuwe trainer je eerste competitiewedstrijden verliest. Ik denk wel dat we onze draai gaan vinden. Vooral nu we wedstrijden gaan winnen.” 

Aankomende zaterdag moet MVV’58 weer vol aan de bak. Dan staan de uitwedstrijd tegen koploper GVV’63 op het programma.

Pieter-Jan van Oort

Freelance-voetbalverslaggever regio West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie