Afbeelding
Foto: Marcel van Dorst
voorbeschouwing

Voormalig TEC-spelers Sven van Ingen en Jan Schimmel gaan nu voor resultaat met Kozakken Boys

Nieuws Voorbeschouwingen 1.066 keer gelezen

WERKENDAM • Zaterdag komt SV TEC (Sportvereniging Tielse Eendracht Combinatie) naar Werkendam. Bij Kozakken Boys spelen twee spelers met een verleden in Tiel: verdediger Sven van Ingen en doelman Jan Schimmel.

De kopsterke Sven van Ingen begon ooit bij TEC als spits, maar werd daar omgevormd tot centrale verdediger. Voor die rol werd hij in 2017 naar Werkendam gehaald. “Een positie die mij op het lijf geschreven is. Ik houd van duels uitvechten met mijn directe tegenstanders”, liet Van Ingen eerder weten. 

Hij kwam voordien uit voor het kleine ISC in Ingen, het plaatsje in de Betuwe waar hij waarschijnlijk zijn naam aan heeft te danken. Vervolgens werd het FC Lienden, FC Twente en De Graafschap vanwaar TEC hem naar Tiel haalde. 

TEC was tien jaar geleden nog een bescheiden derdeklasser, maar speelt nu vijf niveaus hoger een stevige rol in de tweede divisie. De club heeft het afgelopen jaar niet stilgestaan en er is een volgende stap gemaakt in de professionalisering van de club. TEC is op dit moment met veertien punten de nummer negen op de ranglijst en heeft vijf punten voorsprong op Kozakken Boys.

Bekend gezicht
Van Ingen moest bij Kozakken Boys aanvankelijk zijn plaats vinden, maar maakte in de laatste vijf seizoenen veel hoogtepunten mee. Inmiddels woont hij samen met zijn vriendin in Werkendam en is een bekend gezicht in het dorp. Bij de ‘boys’ heeft hij geleerd nog scherper te verdedigen. Elke spits heeft het lastig tegen de sterke Van Ingen.

Ook dit seizoen maakt hij weer volop minuten in de ploeg van trainer Rick Adjei. ,,Het loopt op dit moment natuurlijk niet zoals gehoopt. Ik ben er wel van overtuigd dat wij de gang er weer inkrijgen. Daar is deze selectie goed genoeg voor”, stelt Van Ingen.

Ambiance
Jan Schimmel, een kind van de Betuwe en 28 jaar geleden geboren in Kerk-Avezaath, sloot dit seizoen aan bij Kozakken Boys. Hij herinnert zich met name TEC en FC Lienden als twee heerlijke clubs. ,,Toch kunnen zij qua sfeer en ambiance niet mee met Kozakken Boys, de ‘visboeren’ uit Spakenburg of de clubs uit de Bollenstreek.”

Het eerste contact met Kozakken Boys verliep voor Schimmel via zijn maatje Sven van Ingen. “Ik heb met Sven bij TEC gespeeld. Met hem heb ik altijd goed contact gehouden. Hij vertelde in het najaar van 2020 dat beide keepers bij Kozakken Boys niet wisten wat zij gingen doen. Ik had het bij Achilles Veen ontzettend naar mijn zin, maar twee niveaus hoger in de tweede divisie, dat ging toch kriebelen.’’

Noodlot
Schimmel keepte in de voorbereiding, mede door een enkeloperatie van zijn collega-doelman Ricardo Kieboom, alles. In de competitie kreeg Kieboom de voorkeur. Twee weken geleden sloeg het noodlot voor Jan Schimmel toe. Hij gaat terug naar die donderdagavond in Werkendam.

,,Het was tegen half tien, de training zat erop. Wij hadden zoals gebruikelijk nog een afsluitende grote partij. Bij een doorbraak van de tegenstander zette ik vol aan om de bal te onderscheppen, maar viel meteen voorover. Ik heb het kort uitgeschreeuwd van de pijn. Het was of er een mes door mijn kuit ging. Het duurde maar even, al snel verdween de pijn. De trainer dacht op het veld meteen al dat het fout was met mijn achillespees.’’

Na wat testen in de behandelkamer op De Zwaaier was er duidelijkheid. Schimmel kon donderdagavond meteen terecht in het Beatrixziekenhuis. ,,Daar kwam men tot dezelfde conclusie. Op vrijdagmorgen ben ik in het gips gezet en op maandag geopereerd.’’

Het herstel wordt een lange weg. Na twee weken krijgt Schimmel voor vier tot zes weken loopgips. ,,Maar in die periode kan ik al wel mijn revalidatie inzetten. Ik doe nu liggend al wat oefeningen. In totaal duurt het een half jaar voordat ik de training kan oppakken. Ik ga ervan uit dat voor mij het seizoen voorbij is.’’

Jan Schimmel was er gisteren, lopend met krukken, tegen Telstar bij. Zaterdag tegen TEC zal hij ongetwijfeld opnieuw op de tribune zitten. 

(bron: Kozakken Boys Thuispagina in Het Kontakt-Altena)

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Remon Steenbruggen mist na rode kaart de derby tegen buurman ASH 9 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Uitdagingen genoeg voor De Zwerver-trainer Bart van Muyen: 'Het komt echt wel goed' 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
MVV'58 groeit uit zijn voegen en werkt aan nieuwe accommodatie 3 okt., 07:15
Logo
Afbeelding
DCV-clubscheidsrechter Harvy de Bruijn: op naar de 1.000 2 okt., 12:00
Logo
Afbeelding
Hedel verliest in laatste minuut van Ophemert in doelpuntenfestijn: 4-5 1 okt., 18:58
Afbeelding
Marten Boverhof om gezondheidsredenen per direct geen trainer meer van GJS 1 okt., 07:54