Beesd - Rhelico
Beesd - Rhelico Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing West Betuwe

Topper voor Beesd tegen koploper

Nieuws Voorbeschouwingen 963 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE – Beesd speelt zaterdag in de vierde klasse F thuis een topper tegen de ongeslagen koploper SV De Braak. Deze sterke Brabanders wonnen tot dusverre al hun vijf wedstrijden en scoorden vooral op eigen terrein in Helmond erg vaak.

De competitiestart van Beesd was trouwens met drie zeges op rij ook prima, maar vorige week kreeg Beesd in Oss tegen het ook nog ongeslagen OSS’20 met 5-1 de kous lelijk op de kop. Als Beesd zaterdag tegen lijstaanvoerder SV De Braak enige kans op succes wil hebben, zal er dan ook veel beter moeten worden gevoetbald dan vorig weekend. Alleen dan kan Beesd op de vierde plaats het uitzicht herwinnen om weer bij de bovenste drie, alle nog ongeslagen teams aan te haken. Arbiter zaterdag in Beesd bij dit belangrijke duel is de jonge scheidsrechter Stan Goedhart uit Rosmalen.

WNC-SVL
WNC staat in de eerste klasse achter twee clubs uit Huizen keurig op de derde plaats met tien punten. Het zaterdag op bezoek komende SVL bleek voor WNC vaak een taaie tegenstander. De ploeg uit Langbroek is voorlaatste op de ranglijst, maar alle vijf wedstrijden van SVL gaven in de eindscore een erg klein verschil te zien. WNC zal dus feller en effectiever moeten spelen dan vorige week bij de wat fletse 2-0 thuiszege op Woudenberg het geval was. Om bovenin de eerste klasse te kunnen blijven meedoen is in Waardenburg nieuwe thuiswinst voor WNC tegen SVL zeker een must.

Wilhelmina’26-Heukelum
Heukelum heeft zich na drie nederlagen op rij door een gelijkspel en de eerste competitiezege knap hersteld. Opponent Wilhelmina’26 is een ploeg die vooral thuis de punten pakt en ook handhaving in de tweede klasse als hoofddoel heeft. In Wijk en Aalburg wordt het in de onderste regionen dus een erg belangrijk duel, waarin Heukelum moet proberen om de opgaande lijn voort te zetten via minstens een gelijkspel en liefst een nieuwe kostbare overwinning.

Tricht-SVW
Tricht is na een hoopvolle competitiestart naar de twaalfde plaats afgezakt en ontvangt zaterdag het sterke SVW, dat via drie zeges en twee remises nog ongeslagen op de tweede plaats staat. Na de kansloze nederlaag bij koploper Wieldrecht wacht Tricht dus tegen deze goede Gorkumse ploeg weer een erg zware opgave. Een gelijkspel tegen SVW zou daarom voor Tricht al een prima resultaat zijn.

GVV’63-MVV’58
MVV’58 speelt in Gameren tegen titelfavoriet GVV’63, dat in de derde klasse D ongeslagen koploper is en op één remise na al zijn duels tot dusverre won. De Meterense equipe is erg wisselvallig met twee zeges en drie duidelijke nederlagen. Tegen het zeer productieve GVV’63 zou een gelijkspel voor MVV’58 in de Bommelerwaard al een prachtige prestatie betekenen.

Haaften-SV Capelle
Haaften staat in de derde klasse D verrassend op een gedeelde derde plaats met negen winstpunten. Het onberekenbare SV Capelle is met één punt meer als tweede zelfs nog iets beter geklasseerd, maar de Brabanders kregen vorige week in een derby tegen NEO’25 met hun eerste nederlaag onverwacht wel een flinke oorwassing. Haaften presteert zelf ook nogal wisselvallig en zal zaterdag beslist op zijn best moeten zijn om na de winst in Vuren ook tegen SV Capelle een goede uitslag te kunnen neerzetten.

Schelluinen-Vuren
Schelluinen en Vuren leden vorige week allebei een teleurstellende 3-2 nederlaag. Vuren verloor zelfs al voor de tweede keer op rij en is momenteel twee punten achter Schelluinen een kleurloze middenmoter. Herstel is voor Vuren zaterdag in Schelluinen dus geboden, maar dat zal niet zo simpel zijn. Zeker als Vuren defensief zo kwetsbaar blijft, waarbij men achterin nog geen enkele keer de nul wist te houden. Bovendien moet ook Schelluinen winnen voor aansluiting met de bovenste regionen. De Bredase arbiter Rob Luyken is zaterdag in de Alblasserwaard de scheidsrechter van dienst.

SVS’65-ASH
ASH heeft een betere competitiestart dan streekgenoot SVS’65. Met drie zeges en slechts één nederlaag heeft ASH in de subtop van de vierde klasse E nog alle mogelijkheden. SVS’65 wordt geteisterd door blessures en pakte in vijf duels nog pas vier punten. Thuis wist SVS’65 in deze competitie zelfs nog niet te winnen. Dat zal ASH in Spijk graag zo nog even willen houden. Daar denkt SVS’65 zelf ongetwijfeld heel anders over.

IFC-Asperen
Voor Asperen wordt het bezoek aan titelfavoriet IFC in Hendrik Ido Ambacht een ware topper. IFC is met dertien punten uit vijf duels ongeslagen koploper. Asperen bezit na drie uitzeges en één nederlaag op eigen veld vier punten minder dan de thuisclub maar speelde dus ook één wedstrijd minder. Als Asperen aspiraties heeft om voor de eerste plaats mee te gaan doen, mag er zaterdag zeker niet worden verloren. Een gelijkspel tegen het erg sterke IFC zou voor Asperen overigens al een prachtige prestatie zijn.

Herovina-GSC/ODS
Herovina ontvangt fusieclub GSC/ODS, dat met elf punten nog ongeslagen knap op de tweede plaats prijkt. Herovina is erg wisselvallig. Tegenover twee overduidelijke thuiszeges staan ook twee uitnederlagen, waarvan vooral het 3-1 verlies in Noordeloos vorige week een blamage was. In Herwijnen zal Herovina beslist GSC/ODS moeten verslaan om volop om de promotieprijzen te kunnen blijven meestrijden. Tegen deze verrassend goed presterende Dordtse tegenstander wordt dit voor Herovina nog een pittige opgave.

Kerkwijk-Rhelico
Rhelico is zaterdag te gast bij middenmoter Kerkwijk, dat alle zes punten in uitduels pakte en thuis van twee sterke opponenten verloor. Rhelico was vorige week in Well tegen toen één van de koplopers dichtbij een stunt en kreeg met het late 1-1 gelijkspel eigenlijk wat te weinig. In deze goede vorm lijkt Rhelico ook in Kerkwijk zeker niet kansloos. Het duurt daarna ook drie weken voor Rhelico de eerstvolgende competitiematch heeft; dus alle energie kan zaterdag door Rhelico in de Bommelerwaard worden aangewend.

GVV-Margriet
GVV en Margriet wachten met slechts één punt allebei in de vierde klasse F nog op hun eerste zege. In Geldermalsen zal GVV er op gebrand zijn om zelf die eerste overwinning in dit seizoen zaterdag te kunnen behalen. Op eigen veld moet dit GVV tegen deze tegenstander uit Oss ook kunnen lukken.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app