Jamal Ouassif: "Ik wil beslissend zijn met goals en assists."
Jamal Ouassif: "Ik wil beslissend zijn met goals en assists." Foto: Nico van Ganzewinkel

Jamal Ouassif (Brederodes): bewust een stapje terug

Algemeen Voorbeschouwingen 2.731 keer gelezen

VIANEN • Hij reeg bij DTS Ede de goals en assist aaneen in de eerste klasse, maar koos toch voor een terugkeer op het oude nest bij Brederodes: Jamal Ouassif. Inmiddels staat hij ook voor de groengele formatie op twee goals en drie assists, maar hij wil meer: “Als buitenspeler moet ik minstens tien goals maken.”

De aankondiging van zijn terugkeer was vorig jaar enigszins verrassend. Toch had Jamal Ouassif zelf een goede reden om weer in Vianen te gaan voetballen: “Ik ben begonnen met een deeltijd studie Commerciële Economie. Ik wil me daar op focussen en iets minder tijd kwijt zijn aan voetbal. Dan is het lekker om dicht bij huis te voetballen en ik ben geboren en getogen in Vianen. Voor mij is dit dus een logische stap.”

Wisselvallig
De resultaten van Brederodes zijn tot nu toe wisselvallig te noemen. Uitstekende wedstrijden worden afgewisseld met hele matige partijen. Zelfs binnen één wedstrijd laat de ploeg soms twee gezichten zien.

Ouassif wijt het aan de jeugdigheid binnen de selectie: “We hebben een jonge groep en dat gaat altijd samen met wisselvalligheid. Toch vind ik dat onze selectie van een goed niveau is. Met Mike de Groot hebben we een scorende spits, dat is altijd lekker. Verder hebben we veel snelheid voorin. We krijgen nu vooral nog te veel goals tegen. Als we contanter worden moeten wij wel in de bovenste helft kunnen eindigen.

Het was voor Ouassif wel even wennen aan het niveau in de derde klasse: “Het grootste verschil is het tempo. Bij DTS Ede ging alles wat sneller en had je net wat minder tijd. Ook lag er meer ruimte voor mij als aanvaller. Hier zijn ruimtes kleiner, wat het voor mij soms alleen maar lastiger maakt. Toch moet ik hier gewoon beslissend kunnen zijn met goals en assists.”

Stap hogerop
Toch gaat er ook dit seizoen weer veel dreiging uit van de 28-jarige vleugelflitser. Het roept de vraag op of hij toch niet nog eens hogerop zou willen. Ouassif: “Ik heb geleerd om nooit ‘nooit’ te zeggen. Voor nu heb ik het hier goed, maar als een mooie club zich meldt en een goed verhaal heeft, ben ik altijd bereid om te luisteren.”

Aankomende zaterdag wil Ouassif eerst de zuur smakende nederlaag van afgelopen week tegen Voorwaarts wegspoelen. Daartoe krijgt Brederodes de kans, thuis, tegen het Utrechtse Odysseus ‘91. 

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden