• ASH-aanvoerder Danny Bijl
• ASH-aanvoerder Danny Bijl Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Danny Bijl hoopt op top 5 voor ASH

2 nov 2021, 09:03 Nieuws Voorbeschouwingen 1.013 keer gelezen

HELLOUW • ASH is een kleine vereniging. Maar na een aantal midere jaren doet de Hellouwse club weer volop mee in de (sub)top van de 4e klasse.

Voetbalromantici zullen hun hart ophalen bij het zien van de accommodatie van ASH. Verscholen tussen de huizen ligt er een klein strak veld met daar aansluitend een knusse kantine. Wanneer je dit sportpark opstapt keer je dertig jaar terug in de tijd.

Hellouw is een dorp met amper duizend inwoners. Toch heeft dit dorp al jaren een bloeiende voetbalclub. Opmerkelijk is dat deze club al jaren een woordje meespreekt in het zaterdagvoetbal in deze regio. 

Vaste waarde
In de jaren nul van deze eeuw was de Hellouwse club een vaste waarde in de derde klasse. Sinds 2010 schippert ASH heen en weer tussen de derde en vierde klasse. De laatste jaren leek de klad erin te komen. In 2016 degradeerde ASH naar de vierde klasse en de twee jaar daarna kwam de dorpsclub niet verder dan de tiende plek. Vorig seizoen kwam er een kentering, want voordat het seizoen door corona werd afgebroken stond ASH bovenaan met twaalf uit vier. Dit jaar doet ASH weer volop mee in de bovenste regionen.

De dorpsclub doet dit louter met jongens uit Hellouw. Eén van die voetballers is de 32-jarige spits Danny Bijl. Bijl is een geboren en getogen Hellouwer en woont op vijftig meter afstand van het voetbalveld. Sinds zijn vijftiende voetbalt hij in het eerste van ASH.

Hij heeft nooit echt de behoefte gehad om ergens anders te voetballen. Zo’n zeven jaar geleden had hij een gesprek met LRC, maar mede omdat hij toen bezig was om voor zichzelf te beginnen heeft hij dit niet doorgezet. Bovendien wilde hij lekker met zijn vrienden voetballen. Hij heeft hier geen spijt van. Inmiddels is hij vader van twee kinderen, de derde is op komst, en heeft hij twee bedrijven in online marketing.

Mentaliteit
Volgens Danny is mentaliteit bij ASH heel belangrijk. “Van oudsher is het collectief heel belangrijk bij ASH. Er zijn clubs in de omgeving met meer mogelijkheden en ruimere selecties. Daarom moeten wij het hebben van mentaliteit en de juiste instelling.”

Dat zit dit jaar wel snor. Bijl vindt het extra leuk dat er weer jeugdige talenten doorbreken in Hellouw. “Thijmen Noordam is 15 en Arnoud van Arendonk is 17 jaar. Het geeft me veel energie dat ik met gasten voetbal die nog niet waren geboren toen ik debuteerde in het eerste elftal.” 

Overigens speelt Danny sinds dit seizoen voor het eerst echt in de spits. “Dat bevalt me erg goed. Vroeger stond ik op het middenveld, maar omdat ik niet meer echt het loopvermogen heb om continue diep te gaan en weer terug te komen, ben ik een positie naar voren geschoven”. Dit seizoen scoorde Bijl al vijf keer.

ASH staat nu op de vijfde plaats. Afgelopen zaterdag verloren ze onverwacht van SVS’65. ASH miste legio kansen en kreeg heel makkelijk drie doelpunten tegen.

Favoriet
IFC is de grote favoriet voor het kampioenschap van de 4e klasse E. Maar volgens Bijl zijn er nog twee gegadigden voor de titel. “Tegen Peursum hebben we met 3-0 verloren. Dat vond ik een goede ploeg. En van wat ik hoor schijnt GSC\ODS ook een goed elftal te hebben.”

Hij verwacht dat ASH tussen de positie vijf en acht zal eindigen. “Dat klinkt niet ambitieus, maar dit is een hele sterke competitie en zelf hebben we een smalle selectie. In vergelijking met vorig seizoen zijn er ploegen uitgegaan waar we normaal gesproken punten tegen pakken zoals Beesd, Rhelico en Well. Dit seizoen zijn er lastige ploegen bijgekomen zoals IFC, GSC en ZBC. Maar ik hoop op een top vijf notering.”

Aanstaande zaterdag moet ASH naar de huidige nummer vier, Asperen. Danny Bijl hoopt op een mooie uitslag. “Wanneer we zaterdag wat scherper voor de goal zijn en de goals niet zo makkelijk weggeven, dan kunnen we een goed resultaat halen. Anders wordt het lastig want Asperen is een goede ploeg.”

Pieter-Jan van Oort

Freelance-voetbalverslaggever regio West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Speelschema zaalvoetbaltoernooi om Proxsys Cup 1 uur geleden
Afbeelding
VV Dilettant en Bert Potuyt per direct uit elkaar 19 uur geleden
Afbeelding
LRC ontvangt Nivo Sparta, Lekvogels met Ton Delfgou naar Spijk Voorbeschouwing gisteren
Afbeelding
Denny van Geffen met NOAD’32 tegen Kerkwijk, GRC 14 krijgt hun oud-trainer Piet de Kruif op bezoek voorbeschouwing Altena 25 nov, 11:00
Afbeelding
Verschillende belangen bij Schelluinen-Papendrecht, volgende topper voor De Alblas bij SV Meerkerk voorbeschouwing Alblasserwaard 25 nov, 07:15
Afbeelding
Ton Delfgou tot einde van het jaar tussenpaus bij Lekvogels 24 nov, 22:13