De 35-jarige Jamie Youell is nog steeds van grote waarde voor GDC.
De 35-jarige Jamie Youell is nog steeds van grote waarde voor GDC. Foto: Jan Noorlandt

Jamie Youell (35) van grote waarde voor GDC

Nieuws 1.432 keer gelezen

EETHEN • GDC hoopt ook dit seizoen weer een partijtje mee te blazen in de derde klasse D. Een belangrijke kracht die zich laat gelden bij de Eethense voetbalclub is de 35-jarige ‘good old’ Jamie Youell. 

Youell liet zich in de derde wedstrijd van het seizoen persoonlijk gelden door een dreigende nederlaag tegen BLC nog af te wenden. De linksback werd door trainer Gerrit Molenaar naar voren gedirigeerd en kantelde de 1-2 achterstand naar een 3-2 voorsprong, door twee treffers voor zijn rekening te nemen. Hierdoor won GDC alsnog.

Youell was daarmee ook gelijk de topscorer bij GDC. Een leuke bijkomstigheid, vindt hij. “De enige momenten dat ik wel eens scoor, is als ik een penalty mag nemen. Dus dit doet me wel goed. We konden de punten ook goed gebruiken”, stelt Youell die ondanks de redelijke start van het seizoen met twee gelijke spelen, twee overwinningen, een verliesbeurt tegen het ongenaakbare GVV’63 en een zeperd tegen Merlijn niet helemaal tevreden terugblikt op het begin van het seizoen. 

“Op zich is het redelijk, maar de manier waarop we voetbalden en qua beleving was het niet zoals de twee voorgaande seizoenen. De ene helft waren we slecht en de andere helft goed. We kunnen dan ook niet supertevreden zijn. Ik vind dat het zeker nog beter moet qua beleving. Dat is altijd wel onze kracht. We zullen feller moeten zijn”, aldus de nestor in het team bij GDC, die zich daar overigens prima bij voelt. 

“Het is leuk, dat ik mijn ervaring kan overbrengen op de jongere spelers. Voor de rest ben ik blij, dat ik op mijn 35ste nog kan voetballen en fit ben.”

Elfde seizoen
Youell heeft niet heel zijn leven bij GDC gevoetbald. Op 8-jarige leeftijd vertrok hij naar DESK. Daar speelde hij ook nog drie seizoenen in het eerste, maar verloor het plezier in het voetballen. “Ik zat veel op de bank. Dan speelde ik tien minuutjes en dan moest ik weer helemaal terug en was ik heel mijn zondag kwijt. Ik wilde weer plezier hebben in het voetbal en besloot op mijn 24ste terug te gaan naar GDC, waar ik nu aan mijn elfde seizoen bezig ben”, vertelt Youell. “Achteraf ben ik blij, dat ik teruggegaan ben.”

Het was het jaar dat GDC promoveerde naar de tweede klasse. Youell maakte ook de promotie naar de eerste klasse mee. Een unicum in de clubgeschiedenis van GDC. Hij scoorde in de finale van de nacompetitie tegen NIVO Sparta de 1-1, nadat GDC de eerste wedstrijd met 1-0 had gewonnen. Op het ene seizoen in de eerste klasse kijkt Youell met wat gemengde gevoelens terug. “We kwamen veel in de streek rondom Utrecht, tegen best wel grote clubs. Dat was wel mooi. Er gingen ook veel supporters mee. We merkten wel dat het niveauverschil groot was. We verloren vaak net op het einde, maar het was zeker een unicum.” 

Na de degradatie naar de tweede klasse duikelde GDC ook meteen door naar de derde klasse. 

Saamhorigheid
Wat Youell aanspreekt bij GDC is het prachtige sportcomplex en de saamhorigheid. “Iedereen doet zijn best om er iets moois van te maken, zowel op als naast het veld. Wat mooi is bij GDC, is dat ze zich ook met de hulp van sponsoren blijven ontwikkelen. Zo hebben op het B-veld weer nieuwe verlichting gehad. We zijn continu bezig vooruit te gaan”, aldus Youell, die tot slot terugkeert naar het sportieve.

Hij moet het vooral van zijn inzet en zijn mentaliteit hebben. Als linksback staat hij ook zijn mannetje. “Ik kan ook wel een beetje voetballen, maar mijn inzet is de reden waarom ik op mijn 35ste nog steeds in het eerste speel. Ik vind dat wij zeker wel in de top drie moeten eindigen. Als er dan nacompetitie uit voortkomt, zou dat mooi zijn. Dan ben ik tevreden. En dat we een heel seizoen kunnen voetballen. Dat vind ik eigenlijk het belangrijkste”, stelt Youell, die hoopt de trekker dit seizoen nog een paar keer over te halen als het nodig is.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app