Afbeelding
Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie
voorbeschouwing

Kan LRC de opmars van WNC stuiten?

Nieuws 1.111 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE – Voor de clubs uit de regio West Betuwe staan zaterdag diverse interessante wedstrijden op het programma. Naast de eerste klasse kraker LRC-WNC, het tweede klasse kelderduel ASV Arkel-Heukelum en de derde klasse periodetopper Haaften-Schelluinen zijn er ook nog enkele streekderby’s in de vierde klasse.

Asperen en ASH strijden in de vierde klasse E in Asperen onderling om aansluiting met de subtop, terwijl Herovina en Leerdam Sport in Herwijnen azen op snel herstel. Het bezoek van SVS’65 aan het Gorkumse Unitas is ook bijna een derby te noemen.

LRC-WNC
WNC won in de eerste klasse al drie keer op rij en staat met dertien punten fraai op de derde plaats. LRC wist zich vorig weekend in Almkerk door een kostbare zege met nu zes punten iets verder boven de streep op te werken. In Leerdam bestaat de thuisoogst van LRC tot dusverre in deze competitie uit twee ruime nederlagen en één late winstpartij. Toch wil LRC geleidelijk nog naar de bovenste helft van de ranglijst gaan doorstoten. De vraag is evenwel of LRC zaterdag bij dit streven de opmars van het ambitieuze WNC kan stuiten. Met het bezoek aan koploper Huizen in het directe verschiet heeft WNC een nieuw succes immers beslist nodig. Scheidsrechter bij deze regionale eerste klasse clash is de Bredase arbiter Ronald Mol.

Altena-Tricht
Tricht stuntte vorige week in de tweede klasse met thuiswinst tegen SVW en ontmoet zaterdag in Nieuwendijk met Altena weer een ongeslagen opponent. Het gedegen en defensief solide Altena scoort niet zo frequent en speelt ook vaak gelijk; al in vier van de zes duels was dit het geval. Dus zal Tricht zeker hoop hebben om in Brabant een kostbaar winstpunt tegen Altena te kunnen veroveren.

ASV Arkel-Heukelum
Voor ASV Arkel en Heukelum is handhaving in de tweede klasse het hoofddoel. Met slechts drie, respectievelijk vier punten is de puntenscore voor beide clubs na zes wedstrijden tot dusverre nogal bescheiden. De belangen in dit kelderduel zijn dus groot, want de winnaar in Arkel krijgt nieuw perspectief en de verliezer komt nu al vroeg in serieuze zorgen.

MVV’58-TSVV Merlijn
MVV’58 mag zaterdag in Meteren de Tilburgse studentenploeg TSVV Merlijn zeker niet onderschatten. De erg wisselvallige Brabanders hebben in de derde klasse D slechts één punt minder dan MVV’58 en wisten op eigen veld al zowel Haaften als GDC te verslaan. MVV’58 bezit echter nu wel het terreinvoordeel en heeft een thuiszege dringend nodig om veilig in de middenmoot de competitie te kunnen vervolgen.

Vuren-NEO’25
Na drie nederlagen op rij met erg veel tegengoals is Vuren in klasse 3 D hard aan een succes toe. Gast NEO’25 is met twee zeges op rij juist aan de beterende hand. Toch dient Vuren zaterdag deze onberekenbare Brabanders met een nederlaag naar Sprang Capelle terug te sturen. Anders dreigt Vuren wel erg ver terug te gaan vallen.

Haaften-Schelluinen
Achter de ongeslagen koploper GVV’63 staan Haaften en Schelluinen in de derde klasse D samen met BLC mooi op de tweede plaats. De eerste periodetitel blijft voor al deze teams nog altijd een realistisch perspectief. Voor zo’n prijs komt zaterdag alleen de winnaar van het duel Haaften-Schelluinen nog serieus in aanmerking. Het zal er in Haaften om gaan spannen en de uitslag is lastig voorspelbaar, want zowel Haaften als Schelluinen is nog niet zo stabiel in zijn prestaties.

Asperen-ASH
Na vijf wedstrijden hebben Asperen en ASH in de vierde klasse E allebei negen punten. In Asperen gaan beide clubs uitmaken wie nog aansluiting met de subtop zal behouden. Of wordt de uitslag van dit duel het eerste gelijkspel voor deze streekploegen in deze competitie?. Daar zouden Asperen en ASH trouwens allebei weinig mee opschieten. Arbiter bij deze streekderby is de ervaren scheidsrechter Harry van Meerkerk uit Streefkerk.

Unitas-SVS’65
SVS’65 hoeft niet ver te reizen voor de uitmatch tegen Unitas in Gorinchem. Gesterkt door de mooie zege van vorige week hoopt SVS’65 ondanks veel blessures de opgaande lijn tegen Unitas door te kunnen trekken. Ook een gelijkspel zou voor SVS’65 overigens al een bevredigend resultaat zijn want Unitas is meer waard dan de vier punten die er na een erg zwaar openingsprogramma geboekt zijn.

Herovina-Leerdam Sport
In Herwijnen spelen ook Herovina en Leerdam Sport een streekderby. Met twee nederlagen op rij is Herovina flink teruggevallen. Leerdam Sport presteert eigenlijk zelfs al vanaf het competitiebegin erg teleurstellend en staat met slechts één punt helemaal onderaan. Dus start Herovina op eigen veld veruit als favoriet. Scheidsrechter is de Gorkumse arbiter Dirk de Ruiter.

Margriet-Beesd
Na twee smadelijke nederlagen tegen topteams in de vierde klasse F zal Beesd zich snel willen herstellen. Dat zal dan zaterdag in Oss tegen Margriet vanaf vijf uur bij kunstlicht moeten gaan gebeuren. Met de eerste zege net op zak zal Margriet echter voor Beesd nog een lastige opponent gaan worden.

FC Drunen-GVV
GVV deed het tot nu toe niet zo best, maar dat geldt voor tegenstander en gastheer FC Drunen met vijf nederlagen en slechts één overwinning eveneens. Dinsdagavond boekte GVV in een inhaalmatch zelf eindelijk wel ook zijn eerste competitiezege. Dat geeft de burger in Geldermalsen moed. Om het ingezette herstel meer reliëf te kunnen geven en naar de middenmoot op te kunnen rukken, dient GVV zaterdag in Drunen tegen deze hekkensluiter weer te winnen.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden