Afbeelding
Foto: Rick den Besten - Regio-Voetbal
voorbeschouwing

Kan Cees Lagendijk Arkel naar tweede driepunter leiden?

Nieuws Voorbeschouwingen 1.996 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Om ASV Arkel-Heukelum nu een derby van erop of eronder te noemen, daarvoor is het natuurlijk nog veel te vroeg. Maar van groot belang is de wedstrijd in de onderste regionen van 2F zeker wel.

Beide clubs wonnen dit seizoen pas één keer. Grote vraag is of interim-coach Cees Lagendijk Arkel naar de tweede driepunter kan leiden.

GJS zal een zware kluif krijgen aan Roda Boys/Bommelerwaard. Gezien de stand is er sprake van een topper in Aalst. Drechtstreek wil van de positie van hekkensluiter af. Alleen zal Wilhelmina’26 de poort heus niet wagenwijd open zetten. 

EBOH-De Zwerver is een duel dat echt alle kanten op kan. Onze prognose?: een drietje. Nog maar eentje dan: SVW-Sleeuwijk een 1. Maar Sleeuwijk heeft wel karakter (en Ruben Siland), zo liet het dinsdagavond tegen Drechtstreek zien.

Derde divisie
In de derde divisie gaat SteDoCo - VVSB niet door.

Eerste klasse
In de westelijke eerste klasse moet Nieuw-Lekkerland zich herstellen van de mispeer tegen Papendrecht. Tegen SHO zou dat moeten lukken. Papendrecht kan in het verre Zeeuws-Vlaanderen de borst natmaken tegen Terneuzense Boys.

In 1C springt onder meer Nivo Sparta-Sliedrecht in het oog. Voor Sliedrecht is winst noodzakelijk om in het spoor van de top-3 te blijven.

Derde klasse
Alblasserdam-Ameide is een kraker bovenin 3C, Groot-Ammers - Dubbeldam in de onderste regionen. Corona hield flink huis in de selectie van De Alblas, dat niettemin een winnende daad wil stellen tegen Dilettant. Kan Streefkerk een spaak uit het wiel van koploper Hardinxveld halen? Dat zou toch wel een kleine sensatie zijn, maar de Strevelanders zijn er op gebrand.

SV Meerkerk wil tegen Lekkerkerk haar opmars voortzetten. FC Perkouw en VVAC zullen het allebei zaterdag voor niet minder dan drie punten willen doen, met de kanttekening dat de blessureteller in de selectie van Maarten de Bruijne momenteel op zeven of acht staat en de Ottolanders dus zwaar gehavend aan de aftrap verschijnen in Berkenwoude.

In 3D is Haaften-Schelluinen een prachtige affiche, twee van de drie nummers 2 tegen elkaar.

4F
Na een roerige week, die leidde tot het vertrek van John den Dunnen, moet Peursum de gelederen weer sluiten. Dat is een stuk makkelijker als er zaterdag ‘gewoon’ van Lekvogels gewonnen wordt. SV Noordeloos komt eraan en laat niemand dat ook gek opkijken van een goed resultaat tegen ZBC’97.

Unitas-SVS’65 is een derby tegen geen nadere introductie behoeft. Zeker Spijk zal zich in Gorinchem willen laten zien.

Derde divisie zondag
Unitas zondag lijkt het in de derde divisie even wat kwijt. Een overwinning op HSC’21 zou een welkome boost betekenen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden