Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners
voorbeschouwing

Bekerstreekderby Herovina-HSSC’61

Nieuws Voorbeschouwingen 806 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE – Deze week is de eerste knock-out bekerronde in de strijd om de districtsbeker. Drie clubs uit de regio West Betuwe wisten via de poulefase tot deze ronde door te dringen. Dat zijn eersteklasser WNC en de vierdeklassers Herovina en SVS’65.

WNC won in september alle drie poulematches, maar het vervolg laat nog even op zich wachten want het eerst voor zaterdag geplande bezoek aan tweedeklasser Roda Boys in Aalst is vanwege corona-perikelen inmiddels uitgesteld.

Herovina werd ook ongeslagen poulewinnaar, maar dan via twee kleine zeges en een remise in Helmond tegen de huidige koploper in een vierde klasse. SVS’65 kon zich in Oss na twee overwinningen een nipte nederlaag veroorloven om dankzij een gunstiger doelsaldo alsnog verder te bekeren.

Herovina-HSSC’61
Herovina en HSSC’61 ontmoeten elkaar zaterdag in Herwijnen. Net als Herovina werd HSSC’61 voor de districtsbeker ongeslagen poulewinnaar via twee zeges en één gelijkspel. De Heicopse ploeg voetbalt dit seizoen voor de competitie weer eens in de Utrechtse derde klasse. Opmerkelijk genoeg won HSSC’61 daarin alle vier thuiswedstrijden, maar alle drie uitduels werden verloren.

Eén klasse lager in de competitie is Herovina na een overtuigende start ver teruggevallen. De laatste drie ontmoetingen werden zelfs allemaal verloren, waarvan twee keer nota bene tegen een ploeg uit de staartgroep. Dat roept voor Herovina om rehabilitatie. Of HSSC’61 zich daarvoor zal gaan lenen, is echter vers twee. Ook Soccer Reporter zal in Herwijnen voor een reportage acte de presence geven. Scheidsrechter Arno van Dalen hoeft louter het Brakelse pontveer te nemen om dit bekerduel in Herwijnen te kunnen arbitreren.

SV Meerkerk-SVS’65
De bekerwedstrijd tussen SV Meerkerk en SVS’65 wordt al donderdagavond om acht uur afgewerkt. In zijn bekerpoule was SV Meerkerk in september oppermachtig. Als dit seizoen ook goed presterende derdeklasser is de Meerkerkse thuisclub dus tegen het één klasse lager voetballende SVS’65 veruit favoriet. Temeer daar SVS’65 dit seizoen met veel blessures tobt. Een Spijkse stunt in Meerkerk zou dan ook een grote verrassing betekenen. Arbiter Paul van der Wiel uit Hank zal dit bekerduel in Meerkerk leiden.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden