• Sem Heijmans scoort er op los bij Dussense Boys.
• Sem Heijmans scoort er op los bij Dussense Boys. Foto: Jan Noorlandt

Dussense Boys heeft met topscorer Sem Heijmans (17) een pareltje in huis

19 nov, 07:15 Nieuws 1.412 keer gelezen

DUSSEN • De pas 17-jarige Sem Heijmans is een nieuw fenomeen bij Dussense Boys. De jonge spits heeft er na zeven wedstrijden al acht goals in liggen.

Met Sem Heijmans heeft Dussense Boys echt een pareltje in huis. De pas zeventienjarige debutant mag nu al de revelatie van het seizoen worden genoemd. Hij heeft er na zeven wedstrijden al acht goals in liggen. 

Een unicum en een droomdebuut voor Heijmans. Hij is daarmee ook de topscorer bij Dussense Boys en staat hoog in het topscorerklassement in de regio. De jonge Dussenaar blijft er nuchter onder. “Van tevoren had ik dit niet verwacht. Ik mag van geluk spreken, dat het in mijn eerste seizoen in het eerste al zo gaat. Het lukt ook allemaal”, aldus de goalgetter, die beschikt over de goede eigenschappen voor een spits. Hij is snel, heeft een goede actie in huis, heeft een neusje voor de goal en blijft koel als de kans zich aandient. 

De mooiste scoorde hij tegen Terheijden. “Toen scoorde ik de 1-0. Ik kreeg een steekbal van Bob Leemans, stond voor de goal en wist niet goed waar de bal naar toe moest. Dus maakte ik een actie en dat pakte goed uit. Ik schoot de bal er met links in.” 

Dorpsclub
Dat hij zich ook bij andere clubs in de kijker speelt, boeit hem niet. “Daar hou ik me niet mee bezig. Ik heb het hartstikke naar mijn zin bij Dussense Boys. Het is ook een hele fijne club, een echte dorpsclub en iedereen kent elkaar. Het is gezellig en alles is hier goed geregeld. Mij zal je niet horen over vertrekken.”

Heijmans is ook niet van zins met de borst vooruit te gaan lopen door Dussen. “Nee, daar ben ik de persoon niet naar. Het is mooi dat ik er acht heb gescoord, maar ik ben niet zo van het opscheppen.”

Jeugd
Als vierjarig ventje liep Heijmans al achter een bal aan te rennen bij de kabouters van Dussense Boys. In de jeugd ontwikkelde hij zich al als een echte doelpuntenmachine. Het hoogste aantal doelpunten dat hij in een seizoen haalde was 63.

Zijn vroege overstap naar het eerste elftal was min of meer gedwongen. “We hadden maar twaalf man en dan is het niet te doen. Dus toen ben ik maar aangesloten bij het eerste elftal. Voor mezelf vind ik het wel meevallen, maar qua niveau is het een groot verschil”, aldus Heijmans.

Support krijgt hij ook van thuis. “Ze komen altijd kijken en na de wedstrijden praten we over hoe het is gegaan.” In het elftal heeft hij het meeste bewondering voor André Segeren, de topscorer aller tijden bij Dussense Boys met 84 goals. “Die acties en hoe hij zijn mannetjes voorbij speelt, dat is prachtig”, heeft hij een goed voorbeeld. Het fanatieke heeft Heijmans ook. “Als ik verlies ben ik goed chagrijnig.”

Komeet
Dussense Boys kwam mede dankzij Heijmans dit seizoen als een komeet uit de startblokken. In de eerste wedstrijd werd PCP met 6-0 van het veld geveegd en WDS’19 moest er ook met 1-5 aan geloven. In de derde wedstrijd werd Noordhoek gekraakt met 0-3 en in de vierde wedstrijd moest DIOZ er met 3-1 aan geloven. Daarmee kwam Dussense Boys solo op kop in de vierde klasse.

“We waren gretig en blij dat we weer konden voetballen. Als team stonden we ook sterk met elkaar”, verklaart Heijmans de bliksemstart. 

Te hoog gegrepen
De laatste weken is het minder. De Dussenaren begonnen te mekkeren en elkaar de les te lezen. “We begonnen wat negatief te doen tegen elkaar. Dat is wel zonde”, vat Heijmans het samen.

Het kwam het spel niet ten goede. Tegen SVC werd met 5-3 verloren. Het 2-5 verlies tegen Terheiden volgde en tegen RFC volgde met 4-3 de derde nederlaag op rij. De Dussenaren duikelden daarmee van de koppositie en zakten naar de vierde plaats. Een kampioenskandidaat is Dussense Boys dan ook niet, vindt Heijmans. “Dat is voor ons te hoog gegrepen. Als wij bij de eerste vijf kunnen eindigen, dan hebben we het goed gedaan.” 

Zorgen maakt Sem Heijmans zich niet. “Ik denk dat als we er moeten staan, dat we er ook als team staan. Dat is ook de kracht van Dussense Boys.”

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie