Logo regio-voetbal.nl
<p>• Mike van Wouwen onderscheidde zich tegen GRC 14 als invaller met het winnende doelpunt.</p>

• Mike van Wouwen onderscheidde zich tegen GRC 14 als invaller met het winnende doelpunt.

(Foto: Jan Noorlandt)
Voorbeschouwingen

Mike van Wouwen (20) rammelt aan de poort bij Woudrichem

  •   keer gelezen   Nieuws

WOUDRICHEM • De 20-jarige Mike van Wouwen is een echte Woercummer en zit dit seizoen voor het eerst vast bij de selectie van Woudrichem.

Bij Woudrichem dient zich een nieuwe generatie aan bij het eerste elftal. Eén van de jongelingen is de 20-jarige Mike van Wouwen. De jonge spits onderscheidde zich in de ‘bekerclash’ tegen GRC 14 als invaller met het winnende doelpunt.

De adrenaline is al wat gezakt bij Van Wouwen, die met genoegen terugblikt op zijn sublieme invalbeurt. “Het was wel lekker om in de allerlaatste minuut die goal nog binnen te tikken. Ik kwam er vijf minuten voor tijd in en je probeert alles te geven. Als je dan een beslissend doelpunt kan maken in zo’n derby, dan is dat wel het mooiste waar je aan kan denken”, vertelt de jonge spits, die dit seizoen voor het eerst vast bij de selectie zit. 

“We kwamen op met vuurwerk en er was veel publiek. Dus iedereen had zin om een lekker potje te voetballen. Ik had dan ook veel zin om speelminuten te maken”, aldus Van Wouwen, die met zijn beslissende doelpunt zijn visitekaart af gaf en aan de poort van het eerste rammelde bij Woudrichem.

Echte Woercummer
Mike van Wouwen is een echte Woercummer. Hij meldde zich op zevenjarige leeftijd aan bij Woudrichem. Van huis uit heeft hij het voetbal niet direct mee gekregen.

“Mijn oom Aniel Vroon is altijd keeper geweest en met hem had ik een goede klik over voetbal. Mijn ouders vinden het wel leuk en komen altijd kijken.” 

In de jeugd werd hij naar voren geschoven en scoorde regelmatig. Zijn debuut in het eerste elftal maakte hij op zeventienjarige leeftijd in een uitwedstrijd tegen Tricht. Van een doorbraak kwam het echter niet. Nu hij dit seizoen vast bij de selectie zit, is zijn drive om door te breken dan ook groot. 

“Ik hoop natuurlijk dat ik elke week negentig minuten kan voetballen. Ik ga er alles aan doen om zo lang mogelijk bij het eerste te spelen. Dat is voor mij wel een dingetje”, aldus Van Wouwen, die veel eigenschappen heeft om tot de nieuwe spits bij Woudrichem uit te groeien. 

Tot het gaatje
“Ik geef altijd honderd procent en ga door tot het gaatje. Verder ben ik vrij snel en lang, zodat ik best aardig een bal binnen kan koppen. Met mijn lengte kan ik ook redelijk snel draaien.”

“Ik ben ook goed opgevangen bij het eerste”, vervolgt Van Wouwen. “De jongens betrokken mij er gelijk bij en we zijn een hecht team. Het is een fijne groep en we hebben nu een leuke mix van jong en oud en iedereen gaat leuk met elkaar om. We hebben het naar ons zin zowel op de training als op wedstrijddagen.”

Speelminuten
“Woudrichem is een leuke club. Er zijn altijd veel supporters. Het is gezellig en de fans zijn fanatiek. Ik vind het in ieder geval een hele fijne club. Tot nu toe heb ik elke wedstrijd wel speelminuten gehad. Dus het gaat de goede kant op, maar het leukste is natuurlijk als je elke week in de basis mag starten. Daar ga ik nu voor”, stelt Van Wouwen, die Woudrichem met de andere jongelingen vorm moet gaan geven voor de toekomst.

“We hebben aardig wat jonge jongens die goed kunnen voetballen en het zijn in principe ook allemaal Woercummers. Ik denk dat we allemaal tegen het eerste aanleunen”, heeft de jonge spits er vertrouwen in dat de toekomst is gewaarborgd. 

De student aan de Avans Hogeschool in Den Bosch richt zich nog even op de competitie. “We hebben nog niet genoeg laten zien, maar dat gaat zeker nog wel komen. Daar heb ik vertrouwen in. Het doel bij ons is uiteindelijk om bovenin mee te draaien.” 

Komende zaterdag staat de derby tegen Wilhelmina’26 op het programma en de week er op de derby tegen Altena. Van Wouwen geeft vast een schot voor de boeg. “Dat zijn twee interessante potjes met veel strijdlust.” Hij kijkt ook al uit naar de volgende tegenstander in de beker en hoopt op een aansprekende tegenstander. De spits werd maandag bij de loting op zijn wenken bediend. Uit de koker rolde Woudrichem tegen Nivo Sparta.

Nico van Es

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup