Afbeelding
Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

Streekderby’s Herovina-Asperen en GVV-Beesd

Nieuws Voorbeschouwingen 1.052 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE – Twee streekderby’s in de vierde klassen trekken zaterdag in de regio West Betuwe de meeste aandacht. Herovina speelt dan in Herwijnen tegen Asperen, terwijl GVV in Geldermalsen tegen Beesd zal aantreden.

Jammergenoeg wordt ook zaterdag bij de voetbalwedstrijden geen publiek toegelaten. In de vooruitblik op het duel GVV-Beesd door Beesd-aanvoerder Jarno van de Water en GVV-keeper André van Veenendaal werd daar op Regio-Voetbal ook al op ingegaan.

Herovina-Asperen
Herovina verloor in de vierde klasse E al liefst vier keer op rij en staat nu op de voorlaatste plaats ver beneden zijn stand met slechts zes punten uit zeven duels. Asperen doet het met dertien punten en een gedeelde vierde plaats op de ranglijst beter. Toch wil dit niet zeggen dat Asperen zaterdag als favoriet in Herwijnen van start gaat. Zoals bijna altijd zal het er tussen Herovina en Asperen zeker om gaan spannen. Arbiter is de jonge scheidsrechter Kristian Versluis uit Gameren.

GVV-Beesd
Beesd bezit in de vierde klasse F twee punten meer dan GVV. Die oogst dankt Beesd helemaal aan het begin van de competitie want na drie zeges volgden vier nederlagen op rij. GVV herstelde zich juist van een aarzelende start maar koploper SV De Braak bleek vorige week toch te sterk. Vanwege zijn gele kaart tegen de lijstaanvoerder is de kaartenlast van GVV-aanvoerder en topscorer Danny Hak dusdanig opgelopen dat hij juist zaterdag tegen Beesd geschorst is. Toch aast GVV thuis op derbywinst. Beesd is echter ook dringend weer eens aan een succes toe.

WNC-FC Breukelen
WNC likt zijn wonden na de ruime nederlaag bij LRC in Leerdam en de in verloren positie gestaakte uitmatch tegen het sterke Huizen. Hopelijk biedt de doordeweekse bekerwinst tegen Roda Boys vertrouwen. De zo nagestreefde topnotering in de eerste klasse is voor WNC nu voorlopig echter even uit beeld. Tegenstander FC Breukelen bivakkeert in de middenmoot. Als WNC nog ambities voor een prijs heeft, moet deze tweede competitieperiode in Waardenburg tegen FC Breukelen zeker met een zege worden geopend.

Altena-Heukelum
Heukelum speelt in Nieuwendijk tegen Altena, de enige nog ongeslagen ploeg in de tweede klasse. In acht wedstrijden haalde Altena twee zeges en maar liefst zes gelijkspelen. Zo’n remise heeft Heukelum zaterdag in Brabant zeker nodig om zicht op betere tijden te behouden. De ervaren scheidsrechter Jan IJpelaar uit Kaatsheuvel zal deze ontmoeting arbitreren.

Tricht-Sleeuwijk
Tricht ziet na de late thuisnederlaag tegen EBOH de staartgroep in de tweede klasse weer naderen. Gast Sleeuwijk bezit overigens slechts één punt meer en heeft succes bijna net zo dringend nodig. Een tweede thuisverlies op rij kan Tricht zich echt niet veroorloven. Arbiter Jerry Molenaar uit Ophemert is de scheidsrechter van dienst.

GDC-MVV’58
MVV’58 komt in de derde klasse D in Eethen tegen GDC binnen de lijnen. Met acht punten uit zeven wedstrijden is de Meterense voorsprong op de onderste regionen nog verre van geruststellend. GDC heeft drie punten meer dan de gasten en start in Brabant ook gezien de recente onderlinge uitslagen tegen MVV’58 wel duidelijk als favoriet.

Haaften-NOAD’32
Haaften ontvangt hekkensluiter NOAD’32 en moet thuis kunnen winnen. Dat dacht Haaften enkele weken geleden tegen ONI echter ook en toen liet Haaften zich op eigen veld lelijk verrassen. Nu moet het dus beter gaan. Bij winst blijft Haaften knap minstens op de derde plaats in klasse 3 D met zelfs uitzicht op nog iets meer. Arbiter is de Brabantse scheidsrechter Willy van Griensven.

Vuren-Sparta’30
Vuren en Sparta’30 hebben allebei elf punten, maar de Andelse equipe had hiervoor één wedstrijd minder nodig. Vuren scoort meestal frequent doch krijgt ook vaak veel tegengoals. Alleen als Vurens defensie nu beter sluit, is zaterdag een kleine thuiszege tegen Sparta’30 mogelijk. De jonge Tielse arbiter Mike Klaare is zaterdag in Vuren de scheidsrechter.

SV Noordeloos-ASH
ASH doet het in de vierde klasse E verdienstelijk en wil die positieve lijn zaterdag in Noordeloos voortzetten. Thuis won ASH tot dusverre al zijn duels, maar de puntenoogst in uitmatches is wat minder florissant. Met die laatste trend wil ASH in Noordeloos gaan breken. De geroutineerde scheidsrechter Arie van Honk uit Zuilichem zal dit treffen leiden.

SVS’65-IFC
SVS’65 wacht zaterdag in Spijk tegen de ongeslagen koploper IFC een loodzware opgave. Mede door veel blessures bezit SVS’65 nog pas zeven winstpunten. Een gelijkspel tegen de uitgesproken titelfavoriet IFC uit Hendrik Ido Ambacht zou voor SVS’65 op het eigen kunstgras al een ware stunt betekenen.

FC Tilburg-Rhelico
Rhelico voetbalt zaterdag in Tilburg om half vijf bij kunstlicht tegen het vrij gelijkwaardige FC Tilburg, dat veel Poolse spelers in de gelederen heeft. Via een prima opmars staat Rhelico nog slechts één winstpunt achter op het als vierde gerangschikte FC Tilburg. Ook met een remise in Brabant zal Rhelico echter al niet ontevreden behoeven te zijn.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Remon Steenbruggen mist na rode kaart de derby tegen buurman ASH 22 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Uitdagingen genoeg voor De Zwerver-trainer Bart van Muyen: 'Het komt echt wel goed' 5 uur geleden
Logo
Afbeelding
MVV'58 groeit uit zijn voegen en werkt aan nieuwe accommodatie 3 okt., 07:15
Logo
Afbeelding
DCV-clubscheidsrechter Harvy de Bruijn: op naar de 1.000 2 okt., 12:00
Logo
Afbeelding
Hedel verliest in laatste minuut van Ophemert in doelpuntenfestijn: 4-5 1 okt., 18:58
Afbeelding
Marten Boverhof om gezondheidsredenen per direct geen trainer meer van GJS 1 okt., 07:54