• Wilhelmina'26 - Woudrichem.
• Wilhelmina'26 - Woudrichem. Foto: Ad Fricke
voorbeschouwing

Kan Wilhelmina’26 ten koste van Woudrichem aansluiting houden bij kopgroep 2F?

Nieuws Voorbeschouwingen 1.060 keer gelezen

ALTENA •  Niets is zeker in deze coronatijd. Mocht er zaterdag gevoetbald worden, dan springt de derby tussen Wilhelmina’26 en Woudrichem natuurlijk in het oog. 

Het zijn altijd heftige potjes op de Ebbe. Bovendien staan beide ploegen dicht bij elkaar op de ranglijst. Wie de favoriet is, is moeilijk te zeggen. 

Jacks League
Bij Kozakken Boys is de gifbeker nog steeds niet leeg. Het gelijkspel afgelopen zaterdag tegen Kon. HFC kon de sombere teneur niet verdrijven. Zaterdag tegen Scheveningen liggen er echter weer nieuwe kansen. De gasten hebben drie punten meer op de ranglijst, dus staat de uitdaging voor de thuisclub in Werkendam wel vast.

Hoofdklasse
Bij Achilles Veen blijft het wisselvallig. Zo lieten de manschappen van trainer John Karelse zich in de districtbeker lelijk aftroeven door Sliedrecht, gevolgd door eem knap gelijkspel tegen Zwaluwen V. Zaterdag bij DHSC liggen er kansen om het gemoed op te frissen. De -eveneens ambitieuze- gastheren in Utrecht staan een plaatsje lager op de ranglijst.  

Eerste klasse
In de eerste klasse friste GRC 14 het gemoed afgelopen zaterdag op met een knappe 1-2 overwinning bij FC Breukelen. De ontmoeting zaterdag tegen Woudenberg zal de ploeg van trainer Piet de Kruif dan ook zeker moed geven om het kunststukje te herhalen.

Almkerk hield afgelopen zaterdag koploper Zuidvogels knap op 1-1. Het is dan ook te hopen, dat de equipe van trainer Ad van Seeters dezelfde vechtlust aan de dag gaat leggen bij Roda’46, dat beter te behappen lijkt.

Tweede klasse
Sleeuwijk weert zich dit seizoen kranig. Zaterdag tegen Tricht moet de ploeg van trainer Antoine van Pelt wel bij de les zijn in het zespuntenduel. Beide ploegen staan bijna gelijk op de ranglijst. Extra motivatie kan zijn, dat Sleeuwijk bij winst echt doorstoot naar de middenmoot.

Altena ontvangt Heukelum, dat in de problemen zit op de voorlaatste plaats op de ranglijst. Dus zullen de Nieuwendijkers alert moeten zijn om zich niet te laten verrassen en de serie gelijke spelen met winst te doorbreken.

Derde klasse
In Eethen staat een leuke wedstrijd op het programma. GDC neemt het op tegen MVV’58. GDC staat zesde op de ranglijst en MVV’58 staat elfde op de ranglijst. Bij winst kunnen de Eethenaren bovenin aansluiten.

Sparta’30 staat vijfde op de ranglijst. De Andelnaren pakken na een voetballoze zaterdag de draad weer op tegen Vuren, dat gelijk staat op de ranglijst. Dat kan dus een heftig potje worden op het Jan Claesenhof. 

NOAD’32 bungelt onderaan de ranglijst. De kans dat daar zaterdag verandering in komt is uiterst klein. De Wijk en Aalburgers moeten het opnemen tegen nummer 3 Haaften. 

Derde klasse (zondag)
Bij Be Ready loopt het moeizaam dit seizoen. Een overwinning zondag bij GSC/ODS zal de Hankenaren dan ook goed doen.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app