• Mark Kunst.
• Mark Kunst. Foto: Richard van Hoek Fotografie

Mark Kunst: ‘Drechtstreek gaat het redden’

Nieuws 1.918 keer gelezen

PAPENDRECHT • Mark Kunst is met Drechtstreek 1 op overlevingstocht in de tweede klasse F. “De situatie is lastig, maar we gaan ons handhaven”, zegt de routinier.

Sinds de thuiswedstrijd tegen EBOH is Mark Kunst (29) weer van de partij in in Drechtstreeks’ hoofdmacht. Hij zette zijn rentree na tien weken absentie vanwege een hamstringblessure luister bij met twee doelpunten en had daarmee een belangrijk aandeel in de 3-0 thuisoverwinning op de Dordtenaren.

Optimistisch
Een week later was de euforie over de eerste seizoenszege alweer verstomd: tegen mededegradatiekandidaat Heukelum zakte het elftal van traineer Paul Koster flink door de ondergrens. Het ‘kelderduel’ leverde uiteindelijk één schamel puntje op.

“Een tegenvaller”, vindt ook Mark Kunst. “We dachten na EBOH door te kunnen stomen. Soms echter gaat het anders dan je in gedachten hebt, hè? Toch ben ik optimistisch over het eindresultaat van dit seizoen. Drechtstreek gaat het ‘gewoon’ redden in 2F.”

Zijn optimisme baseert Kunst op het feit dat de ziekenboeg op sportpark Oostpolder de voorbije weken goeddeels is leeggelopen. Daardoor ontstaan langzaam maar zeker de contouren van een team dat kansrijk moet worden geacht zich te ontworstelen aan de greep van het degradatiespook, meent Mark Kunst, die alleen zijn ploeggenoten Ton Groffen en Daeley van der Graaf voorlopig nog moet missen. 

“Als iedereen fit is, beschikken we over genoeg kwaliteit bom het te gaan redden. Want voetballen kúnnen we. Tegelijkertijd realiseer ik me ook dat er nu druk op het elftal staat. We zullen écht punten moeten gaan pakken na de vervroegde winterstop.”

Hamstring
Zelf is Mark Kunst blij dat hij weer deel uitmaakt van de Oostpolder-selectie. “In de voorbereiding liep ik een scheurtje op in mijn hamstring”, vertelt de voetballende online-marketeer van een IT-bedrijf in Papendrecht.

“Daarna ben ik weer iets te snel begonnen met trainen, waardoor het opnieuw mis ging. Inmiddels ben ik volledig hersteld en kan ik weer vrijuit spelen. In de voorhoede uiteraard, want in die linie kom ik het best tot mijn recht. Of ik als links- of rechtsbuiten of als spits wordt neergezet, maakt me niet zoveel uit. Als ik maar de ruimte krijg om mijn acties te maken en belangrijk te zijn voor de ploeg.”

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app