• Sjoerd van der Waal.
• Sjoerd van der Waal. Foto: @ASWH

Sjoerd van der Waal krijgt kans als hoofdtrainer van ASWH

Algemeen Trainerscarrousel 3.114 keer gelezen

HENDRIK-IDO-AMBACHT • Sjoerd van der Waal is met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van ASWH. De huidige assistent-trainer wordt bij de tweededivisionist de opvolger van de vertrekkende Rogier Veenstra.

Van der Waal (36) is al drie seizoenen de rechterhand van Rogier Veenstra en heeft volgens de TC van ASWH tijdens zijn assistent-trainerschap bewezen uit het goede trainershout gesneden te zijn. Hij zal de lijn die Veenstra heeft ingezet in grote lijnen voortzetten.

Sliedrecht
Sjoerd van der Waal loopt al heel wat jaren mee in het amateurvoetbal en speelde tijdens zijn actieve loopbaan vrijwel altijd op het hoogste amateurniveau. Hij begon zijn voetballoopbaan bij Sliedrecht. Via de jeugd van Sparta, ASWH, IJsselmeervogels, opnieuw ASWH, Capelle, Kozakken Boys en SteDoCo keerde hij bij Sliedrecht terug.

In 2019 benaderde Rogier Veenstra hem, toen hij zelf net was aangesteld bij ASWH, of hij assistent-trainer wilde worden. Daar had Van der Waal wel oren naar en daarmee begon zijn trainerscarrière.

Van der Waal is al in het bezit van het trainersdiploma UEFA B en is nu in opleiding voor UEFA A. Het bestuur van ASWH denkt in Van der Waal een uitstekende (jonge) opvolger voor Rogier Veenstra te hebben gevonden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden