• De contractondertekening door Hans Harmans (r) en voorzitter Sander van Beuzekom.
• De contractondertekening door Hans Harmans (r) en voorzitter Sander van Beuzekom. Foto: @vvPeursum

Dordtenaar Hans Harmans tekent voor anderhalf seizoen bij Peursum

Nieuws Trainerscarrousel 2.647 keer gelezen

GIESSENBURG • Zaterdagvierdeklasser Peursum zal de komende anderhalf jaar worden getraind door Hans Harmans. De 50-jarige Dordtenaar volgt daarmee de tussentijds opgestapte John den Dunnen op. 

“Vanmiddag heeft Hans al getraind, maar officieel begint hij op 1 januari. We hebben onze technische zaakjes weer op de rit”, zegt Peursum-voorzitter Sander van Beuzekom.

“Zonder actief te zoeken naar een nieuwe trainer ontvingen we tien reacties. Niet iedereen was direct beschikbaar, maar Hans wel en was in onze ogen zeker één van de betere kandidaten. Na zijn actieve voetballoopbaan bij Dubbeldam, Papendrecht zondag en DFC, werd hij trainer van de reserves van Dubbeldam en Wieldrecht.”

Antibarbari
Zo’n zes jaar geleden stapte de leerkracht op een Sliedrechtse basisschool in een bijzonder avontuur. Harmans werd trainer bij tweedeklasser Antibarbari, de club van Rotterdamse studenten waar talentvolle spelers van verschillende nationaliteiten actief zijn. Zijn kwaliteiten als opbouwtrainer waren nadrukkelijk zichtbaar.

“Wij hebben er dan ook alle vertrouwen dat de match met Peursum er ook zal komen. Bovendien willen we via de nacompetitie proberen te promoveren naar de derde klasse, een niveau dat Hans heeft aangetoond aan te kunnen”, aldus Van Beuzekom.

IFC
Saillant detail is dat de grootste concurrent voor promotie zijn oude ploeg IFC is. Na de overgang van de opgeheven zondagselectie van IFC was er geen plaats meer in de technische staf van de zaterdagvierdeklasser voor Harmans. De ervaren Ron Timmers nam die taak over en Harmans besloot een sabbatical te nemen.

“Zijn zoon Jesper tekende een contract bij Barendrecht en Hans wilde de verrichtingen van zijn zoon volgen. Inmiddels is Jesper op de reservebank beland en begon het bij pa toch weer te kriebelen. Voor ons gunstig, omdat we hem zelfs voor anderhalf jaar hebben kunnen vastleggen” besluit de Giessenburgse preses, die en passant ook damestrainer Paul Heijkoop zag bijtekenen aan de Kerkweg.

Theo Sprong

Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal

• Hans Harmans.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 3 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 14 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 23 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update gisteren
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) gisteren