Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Barendrecht-smaakmaker Ugur Altintas naar Kozakken Boys

3 jan 2022, 14:43 Nieuws Spelerscarrousel 2.592 keer gelezen

WERKENDAM/BARENDRECHT • Ugur Altintas volgt zijn ploeggenoot Kevin Cornet naar Kozakken Boys. De 22-jarige aanvallende middenvelder van Barendrecht heeft op De Zwaaier voor een seizoen getekend.

Altintas heeft jarenlang bij Sparta in de jeugdopleiding gezeten en kreeg op 17-jarige leeftijd een contract bij de Rotterdammers. Uiteindelijk bleven kansen in het eerste elftal van Sparta uit, waarna hij een stagetraject in Turkije doorliep. Eenmaal terug in Nederland sloot hij aan bij BVCB uit Bergschenhoek.

Hier maakte hij veel indruk met zijn spel, waardoor hij in de zomer van 2020 een transfer naar Barendrecht afdwong. Voor de coronastop gold Altintas wekelijks tot de uitblinkers bij de Barendrechters. In de elf wedstrijden die de middenvelder dit seizoen heeft gespeeld, maakte hij twee doelpunten en gaf hij twee assists.

Publieksspeler
Technisch directeur Johan van der Werff is blij met de komst van de talentvolle speler. “Ugur is echt een publieksspeler. Hij doet me denken aan Nasser El Khayati, die eerder bij Kozakken Boys speelde. Ugur heeft laten zien dat hij veel kwaliteit in huis heeft. Hij is tweebenig, creatief en doelgericht. Hij kan een echte smaakmaker worden binnen ons elftal en daar wil hij honderd procent voor gaan”, vertelt Van der Werff op de website van Kozakken Boys. “Daarnaast kan hij op meerdere posities uit de voeten. Zo kan hij op tien spelen, maar ook aan de zijkant in een vrije rol. Het is een speler die anderen voor de keeper kan zetten, maar zelf ook een doelpunt kan maken.”

Mooi podium
Ugur Altintas is zelf ook erg blij met de overstap naar Kozakken Boys. “Ik had een erg positief gesprek met Johan. Onze intenties matchten en dat voelde goed, zo begon het balletje te rollen”, vertelt de middenvelder. “Ik ken Kozakken Boys goed en volg ze al een paar jaar. Ze spelen normaal gesproken in de top van de Tweede Divisie, dat is een mooi podium om jezelf te laten zien als jonge voetballer.”

De middenvelder kijkt er naar uit om voor het Werkendamse publiek te mogen spelen. “De achterban van Kozakken Boys bestaat uit trouwe supporters, die van jongs af aan met de club opgroeien. Daardoor zijn ze erg fanatiek en ik vind het mooi om dat elke zaterdag te mogen meemaken. Dat geeft een bepaalde motivatie, die voor elke voetballer top is.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app