• Nivo Sparta - Sliedrecht.
• Nivo Sparta - Sliedrecht. Foto: Marco Oomen

Terughoudendheid over versoepeling coronamaatregelen: hervatting voetbalcompetitie op 5 februari lijkt geen haalbare kaart

Nieuws 3.529 keer gelezen

REGIO • De hervatting van de amateurvoetbalcompetitie in het weekend van 5 en 6 februari, zoals de KNVB graag zou willen, lijkt niet haalbaar nu versoepeling van de coronamaatregelen op korte termijn niet in de lijn der verwachtingen ligt. Landelijk media, waaronder NU.nl, berichten hierover vandaag.

Het Outbreak Management Team (OMT) denkt nog niet aan verdere versoepeling van de coronamaatregelen. De heropening van de scholen op 10 januari is de enige versoepeling die op korte termijn is geadviseerd. De deskundigen hopen dat er dankzij de boostercampagne eind januari ruimte is voor verdere versoepelingen.

Vrijdag praat het OMT verder over de coronasituatie in Nederland. Door de terughoudendheid van de deskundigen lijkt het uitgesloten dat er bij het volgende ‘weegmoment’ van het demissionaire kabinet, op vrijdag 14 januari, versoepelingen worden aangekondigd.

Het OMT hoopt dat er eind januari genoeg boosterprikken zijn gezet om de verspreiding van het virus voldoende af te remmen. Pas dan kunnen er verdere versoepelingen geadviseerd worden.

Het afmaken van de amateurvoetbalcompetitie zou hierdoor, net als in de twee voorgaande seizoenen, wel eens in gevaar kunnen komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden