• Dennis Schoonewil (l) ondertekent het contract.
• Dennis Schoonewil (l) ondertekent het contract. Foto: @vvLekkerkerk

Alblasserdam-trainer Dennis Schoonewil kiest voor vv Lekkerkerk als nieuwe club

9 jan, 18:24 Nieuws Trainerscarrousel 1.614 keer gelezen

LEKKERKERK/ALBLASSERDAM • Dennis Schoonewil verruilt deze zomer vv Alblasserdam voor vv Lekkerkerk. De trainer ondertekende zaterdag een overeenkomst voor één seizoen bij de zaterdagderklasser.

“Ik ben erg blij met deze nieuwe club”, zegt Schoonewil (42). “En dat heeft met een aantal factoren te maken. In de eerste plaats het enthousiasme dat ik trof tijdens de gesprekken met de technische commissie, de spelersraad, collega-trainer Dennis Burger en voorzitter Frans Braal. Er was duidelijk een klik en dat is toch dé voorwaarde om met elkaar aan de slag te gaan. Daarnaast denk ik dat vv Lekkerkerk een stabiele club is met een spelersgroep met mogelijkheden en veel mensen met hart voor de vereniging.”

Unanieme keuze
Nadat duidelijk was geworden dat vv Lekkerkerk het contract met hoofdtrainer René Noort niet zou verlengen, meldde zich een negental potentiële opvolgers aan.

“Onze keuze viel unaniem op Dennis Schoonewil”, vertelt André van der Wouden, hoofd van de Technische Commissie. “Wij zochten een trainer die energie hééft én gééft. Dennis heeft die kwaliteiten; dat bewijst hij al een aantal seizoenen bij vv Alblasserdam. Wij vertrouwen er op dat hij met ‘dat vuur’ en zijn inzichten een nieuwe impuls aan ons voetbal geeft.”

Drive
Dennis Schoonewil vond het na zes jaar hoofdtrainerschap bij vv Alblasserdam tijd om zijn vleugels uit te slaan. Op sportpark Souburgh slaagde hij er -samen met zijn assistent Alexander de Jong in- een team te kneden met promotiepotentie, speldiscipline, sfeer en goed voetbal.

“Alles begint met enthousiasme en de gedrevenheid om samen prestaties neer te zetten”, zegt hij. “Als je die wil drive met z’n allen hebt, dan kunnen er mooie dingen ontstaan. Bij Lekkerkerk zullen ze best even moeten wennen aan mijn aanpak. Ik ben open in mijn communicatie, want zo zit ik in elkaar. En ik houd van een goede organisatie, met duidelijke afspraken over hoe we voetballen en wat ieders taken daar in zijn. Dat werkt bij Alblasserdam en ik verwacht dat dat ook bij Lekkerkerk het geval zal zijn.” 

Verrassend
“Ik heb enorm veel zin om hier straks aan de slag te gaan en zal zeker ook mijn interesse in de rest van de vereniging gaan tonen. Ik kijk verder dan alleen het eerste elftal, hè. In die zin ben ik een ‘clubman’. Bij Alblasserdam ben ik in totaal zo’n 22 seizoenen in allerlei functies actief geweest, mijn trainerspapieren behaald en met het eerste elftal gaan werken. Nu is het tijd voor de volgende stap: vv Lekkerkerk. De keuze voor deze vereniging vinden sommige mensen verrassend. Ze zien er geen ‘promotie’ in. Maar ik zie dat anders. Ik kijk naar de filosofie van een club en naar het enthousiasme van de mensen. Ik heb ook met andere verenigingen gesproken over het hoofdtrainerschap, maar bij geen van hen kreeg ik het juiste gevoel. Bij vv Lekkerkerk wél. Deze club spreekt me in alle opzichten aan.”

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal

• Dennis Schoonewil.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie