Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners
update

ASWH-doelman Bryan Janssen naar Kozakken Boys; ASWH toont zich verbaasd

Algemeen Spelerscarrousel 3.965 keer gelezen

WERKENDAM/HENDRIK-IDO-AMBACHT • Kozakken Boys heeft de selectie voor volgend seizoen versterkt met doelman Bryan Janssen. De 27-jarige sluitpost komt over van competitiegenoot ASWH en tekent een contract voor twee seizoenen op De Zwaaier.

ASWH toont zich verbaasd over de gang van zaken. TC-lid Mels van Driel verklaart tegen AD/DeDordtenaar: ,,Ik weet niet beter dan dat ik op 15 november een mondeling akkoord met Bryan overeen ben gekomen dat hij nog zeker één seizoen bij ons zou blijven. Dit vind ik dus heel vreemd, want je kunt moeilijk bij twee clubs gaan voetballen. We gaan intern bekijken hoe we hiermee omgaan.’’

Janssen zegt hierop dinsdag commentaar te willen geven.

Sparta
Bryan Janssen speelde in de jeugd van Westlandia en kwam in 2006 terecht in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. In het seizoen 2014/2015 zat hij voor het eerst op de reservebank bij het eerste elftal. Tot een debuut kwam het echter niet.

FC Dordrecht
Tijdens de seizoenen 2016/2017 en 2017/2018 kwam Janssen een aantal duels in actie in de Tweede Divisie, namens Jong Sparta. Bij het eerste elftal moest de doelman de nodige concurrenten voor zich dulden, waardoor hij in de winterstop transfervrij mocht vertrekken. Hij tekende voor anderhalf jaar bij FC Dordrecht, waar hij op 12 januari 2018 debuteerde. Na 53 wedstrijden gekeept te hebben voor ‘de Schapenkoppen’, werd zijn contract in de zomer van 2019 niet verlengd. Hierna was hij een halfjaar clubloos, waarna ASWH de 1.97 meter lange doelman oppikte. In Hendrik-Ido-Ambacht groeide hij al snel uit tot eerste doelman.

Stabiele keeper
“Bryan is een hele ervaren keeper. Ik ken hem uit mijn periode bij Sparta Rotterdam”, vertelt technisch directeur Johan van der Werff op de website van Kozakken Boys. “Hij zit in een mooie leeftijdscategorie, heeft veel wedstrijden gespeeld en heeft een goede achtergrond. Bryan heeft bewezen dat hij een meer dan uitstekende keeper op dit niveau is. Hij heeft een imposant figuur, is sterk in de één-tegen-één en met zijn lengte heeft hij een grote reikwijdte. Met zijn tweejarig contract willen we laten zien, dat we een herkenbaar elftal neer willen zetten. We hopen met Bryan een stabiele keeper in huis gehaald te hebben.”

Veel publiek
Janssen geeft aan er erg naar uit te kijken, om voor Kozakken Boys te mogen spelen. “Kozakken Boys is één van de grootste amateurclubs van Nederland. Het is een hele mooie club met veel ambitie en het sportpark spreekt voor zich”, stelt de doelman.

“Gezien mijn leeftijd, ambitie, thuissituatie en werk vind ik dat ik deze stap nu moet maken. Ik heb in het verleden meerdere keren op De Zwaaier gespeeld. Er is altijd veel publiek, dat heel erg meeleeft met de club. Daar houd ik erg van.” 

Janssen omschrijft zichzelf als winnaar. “Al oog ik wel heel rustig en doe ik nooit gekke dingen. Als keeper moet je de ballen pakken die je kunt pakken en de rest is bijzaak.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 46 minuten geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 1 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 9 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 9 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 10 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 19 uur geleden