• Joey van der Waal: "Het gaat er primair om dat we met z’n allen weer lekker in beweging komen en het publiek kunnen laten genieten van voetbal."
• Joey van der Waal: "Het gaat er primair om dat we met z’n allen weer lekker in beweging komen en het publiek kunnen laten genieten van voetbal." Foto: Rick den Besten

De Zwerver-trainer Joery van der Waal: ‘Publiek laten genieten van voetbal’

Nieuws 1.043 keer gelezen

WEST-ALBLASSERWAARD • Eindelijk kon er weer gevoetbald worden en was er weer ‘leven’ in de kantine. Met dank aan de versoepelingen, zoals die afgelopen week werden bekendgemaakt door de regering. “Het voelde weer ‘ouderwets’, nou ja, bijna dan.”

Die laatste woorden zijn afkomstig uit de mond van Steven Wierckx, voorzitter van vv Drechtstreek. “Zaterdag zag je het echte clubleven weer terug”, glimlacht de preses. “Wel met restricties, zoals de anderhalve meter-maatregel en het controleren van de QR-codes, maar problemen leverde het allemaal niet op. Spelers en supporters toonden zich inschikkelijk. Wat dat betreft was er sprake van een geslaagde eerste openingsdag. Dat biedt vertrouwen. Jammergenoeg werden er wel tien duels afgelast vanwege corona-besmettingen binnen die ploegen en hadden we te kampen met een níet bespeelbaar kunstgrasveld, waardoor we met een deel van ons programma moesten uitwijken naar vv Papendrecht, dat ons vriendelijk ruimte beschikbaar stelde. Altijd fijn, een collegiale buurclub.”

Essentie
De Zwerver-trainer Joery van der Waal hoopt weer snel voor de competitie in actie te mogen komen met het eerste elftal van de Kinderdijkers. De komende twee weekenden staan er inhaalprogramma’s op de rol, met op 12 februari De Zwerver-Wieldrecht.

“Wij kunnen altijd spelen”, zegt Van der Waal. “Vrijwel iedereen in de selectie heeft inmiddels corona gehad en is fit. Daar kan dus in principe geen kink in de kabel komen. Mochten er tóch problemen opdoemen met nieuwe besmettingen, dan voeg ik andere spelers aan de selectie toe, want spelen willen we, al is het dan misschien niet met onze sterkste elf. Het gaat er, vind ik, primair om dat we met z’n allen weer lekker in beweging komen en het publiek kunnen laten genieten van voetbal. Dat is de essentie, toch?!”

Kampioenschap
Ook Jaimy Bravenboer -voetballer van Alblasserdam en komend seizoen te bewonderen bij Nieuw-Lekkerland- is ‘bal- en puntenhongerig’. “Ik kan niet wachten tot het weer ergens om gaat”, klinkt het enthousiast. “Zoals het er nu naar uitziet komen we pas de 19e weer in actie om het echie. Op zich is dat balen, maar voor mij persoonlijk is het geen ramp. Ik heb dit seizoen nog maar vier duels meegedaan vanwege de gevolgen van een hersenschudding en ben zoals dat heet weer aan het optrainen. Ik heb twee doelen: de basis en het kampioenschap. Ik ga ervoor.”

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 10 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33