• ASV Arkel-aanvoerder Remie Schuurman: "Het was oprecht saai thuis op de bank."
• ASV Arkel-aanvoerder Remie Schuurman: "Het was oprecht saai thuis op de bank." Foto: Rick den Besten

We mogen weer: ‘Ik vind alles best, als de competitie maar wordt uitgespeeld’

Nieuws 2.863 keer gelezen

ALBLASSERAARD • Na een verlengde winterstop rolt de bal weer. De trainingen zijn hervat. Afgelopen zaterdag zijn de eerste oefenwedstrijden gespeeld en komend weekend worden afgelaste wedstrijden ingehaald. Halverwege maart wil de KNVB de tweede seizoenshelft starten.

“Sowieso ben ik blij dat we weer mogen voetballen, maar hoe en voor hoelang weet ik niet”, zegt SteDoCo-aanvoerder Joran Schröder. “Het is te hopen, dat we niet met extra uitval vanwege blessures of besmettingen te maken krijgen. En als het zo is, dan moet het maar.”

De Hoornaarse derdedivisionist begint met vijf inhaalduels. “En daarna ligt de focus gelukkig op het uitspelen van de competitie. Dat is fijn, want dan voetbal je na twee niet afgemaakte seizoenen weer ergens om. Ik ben dan ook blij met deze oplossing. We hebben doorgetraind, maar je mist natuurlijk de intensiteit van de wedstrijden. De kans op blessures is, ondanks de vijf wissels, groot. DVS’33 zat nog in de KNVB-beker en mocht doortrainen. Hoek week uit naar België en zit misschien meer in het normale ritme. Maar ik wil niet spreken van competitievervalsing.”

Fenomeen
Een paar niveautjes lager is Robert Sluijk, teammanager van het Gorcumse SVW, ook happy. “Wij kunnen een redelijke voorbereiding draaien, met SVW staan we ‘al’ op negen wedstrijden. Het is wel een strakke planning, want vanaf 19 februari is het elke zaterdag voetballen. Met toch een nacompetitie als afsluiting. Toch een fenomeen, en niet te vergeten blijft de spanning tot de laatste speelronde aanwezig.”

De ervaren leider is ook tevreden over het feit dat er slechts één keer gebruik kan worden gemaakt van een zogenaamde ‘corona-afgelasting’. “Wij zijn nooit in de omstandigheid geweest om te hoeven afgelasten, maar nu kan er in ieder geval geen misbruik worden gemaakt.”

Anderhalve meter
Roel de Kruijk van Ameide: “Iedereen zal met hetzelfde probleem te maken krijgen. We hebben een redelijk fitte selectie en eventueel met spelers uit het tweede kunnen we nog wel een representatief elftal op de been brengen. Met z’n allen willen we de competitie afmaken, dus het zal zo moeten. Overigens hebben wij er nog negentien te spelen. Waaronder twee keer tegen SV Meerkerk. Dan is het toch wel te hopen dat de coronaregels nog meer versoepeld worden, want supporters op anderhalve meter zie ik niet zitten.”

Onderlinge motivatie
“Ik vind alles goed, als de competitie maar wordt uitgespeeld. Ik wil niet klagen, maar sporten moet essentieel zijn. Niet alleen de spelers genieten, maar ook de supporters vinden het fijn om elkaar weer te zien. Dat hebben wij tijdens onze challenge voor het Ronald Mc Donaldhuis wel gemerkt. De A-selectie heeft gesport voor een goed doel en niet alleen de voetbal genoot, maar het hele dorp Meerkerk ontplofte. Sporten komt de onderlinge motivatie enorm ten goede”, aldus SV Meerkerk-trainer Gert-Jan Koekkoek.

Heaters
Streefkerk-voorzitter Chris de Lange is dezelfde mening toegedaan. “We gaan ons best doen. Het is al razend knap, hoe iedereen de laatste twee jaar door is gekomen. Binnen de mogelijkheden gaan we kijken wat er nu kan. Onze kantine is klein en daarom wijken we uit naar de tent op ons terras, compleet met heaters. We houden ons aan de regels, maar vragen ook om eigen verantwoordelijkheid. Bestuur en vrijwilligers zijn geen politieagenten. Afgelopen zaterdag zag ik alleen maar blije en lachende gezichten, dat wil ik zo houden.”

Saai op de bank
Remie Schuurman, aanvoerder van Arkel, snapt waarover De Lange spreekt. “Onze voorzitter is huisarts en op Schoonzigt wordt iets scherper gecontroleerd. Eind vorig jaar speelden we in Dordt en daar bestond corona volgens mij niet. Zonder gekheid, ik ben blij met de herstart en ook met deze opzet. Het is een optimistisch plan. De besmettingen worden een uitdaging, maar misschien moet ook daar soepel mee worden omgegaan. Ik ben er in ieder geval helemaal klaar mee. Eindelijk weer eens een normale zaterdag, het was oprecht saai thuis op de bank.”

Discussie
Tot slot wordt ook tot tevredenheid van vv Schelluinen-trainer Richard van Gils de competitie hervat. “Onze oefenpot tegen SV Meerkerk was, een twintig minuten in de eerste helft uitgezonderd, niet best. Na afloop ontstond binnen de spelersgroep een flinke discussie over de spelwijze. Maar het kan beter nu gebeuren, dan volgende week. Met vijf inhaalwedstrijden is het een pittig programma. Aan de andere kant is lekker om op deze manier weer in het ritme te komen. En dan zou het mooi zijn om de eerste twee wedstrijden te winnen, waardoor we direct in de juiste flow zitten om hopelijk de competitie af te maken.”

Theo Sprong

Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 6 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 6 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 13 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 15 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44