• Nieuw-Lekkerland eerder deze competitie in actie tegen Papendrecht.
• Nieuw-Lekkerland eerder deze competitie in actie tegen Papendrecht. Foto: Richard van Hoek Fotografie
voorbeschouwing

Meteen een kwestie van aanhaken of afhaken voor Nieuw-Lekkerland, Ameide, Schelluinen en Peursum

4 feb, 12:00 Nieuws Voorbeschouwingen 1.044 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Als eerste regioclubs in de Alblasserwaard hervatten eersteklasser Nieuw-Lekkerland, de derdeklassers Ameide en Schelluinen en vierdeklasser Peursum zaterdag 5 februari de competitie. Ze zitten min of meer alle vier in hetzelfde schuitje: het is meteen -enigszins zwartwit gesteld- een kwestie van aanhaken of afhaken.

Nieuw-Lekkerland is in 1B de huidige nummer zes, maar moet nog twee wedstrijden inhalen. Te beginnen tegen XerxesDZB, de nummer vijf. De Lekkerlanders zullen er dus meteen moeten staan.

Ameide is in 3C ook twee wedstrijden achterop. Met twee keer winst wordt een sprong van het rechterrijtje naar de top-3 gemaakt. ‘Termei’ zal er tegen Dilettant dus alles aan doen de punten op Meihoven te houden.

Schelluinen heeft de tweede plaats in 3D in het vizier. Maar net als Ameide zal ook Schelluinen dan twee keer moeten winnen. BZC’14 is de nummer voorlaatst, dus zou je verwachten dat er zaterdag op Scalune een driepunter aan zit te komen.

Met IFC in de poule wordt het kampioenschap in 4E voor Peursum een moeilijk verhaal, maar het halen van de nacompetitie is een doel dat in Giessenburg hardop uitgesproken wordt. Een zege op het wisselvallige ZBC’97 houdt de roodhemden op koers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie