• Glenn Calor (l) wordt welkom geheten bij Leerdam Sport door voorzitter John Boekelman.
• Glenn Calor (l) wordt welkom geheten bij Leerdam Sport door voorzitter John Boekelman. Foto: @LeerdamSport

Asperen, Leerdam Sport en Lekvogels hervatten competitie: hoe staan ze ervoor?

Algemeen 1.296 keer gelezen

LEXMOND/ASPEREN/LEERDAM • Waar sommige clubs uit de regio afgelopen zaterdag alweer in competitieverband in actie kwamen, mag men in de vierde klasse E weer van start. Lekvogels, Asperen en Leerdam Sport mogen weer de wei in. De vraag is hoe de ploegen er qua fitheid op staan na de ongeplande lange winterstop. 

Lekvogels
Bij Lekvogels kan trainer Martijn Verkerk over een nagenoeg fitte selectie beschikken. “Fit tussen aanhalingstekens”, zegt Verkerk zelf. “Vanaf het moment dat we weer mochten gaan trainen, zijn we dat gaan doen en daarnaast hebben we twee oefenpotjes gespeeld. Je ziet dat er een aantal zijn die wel wat voor zichzelf hebben gedaan tijdens de voetballoze periode, maar een aantal ook niet. Echt wedstrijdfit zullen we dus nog moeten worden.”

“We missen alleen Edwin Uittenbogaard nog die in de voorbereiding van de zomer al geblesseerd raakte. Wel hebben we Jesse Kersbergen terug van wie ik wel wat goals verwacht.” Nummer acht Lekvogels hervat de competitie met een wedstrijd tegen het als zesde geklasseerde ZBC’97.”

Asperen 
Voor Asperen staat er meteen een derby op het programma tegen Herovina. “En dan weet je het maar nooit”, zegt Asperen-trainer Jeffrey Kleijn. “Dat zijn altijd op zichzelf staande wedstrijden, waarin het niet per se om goed voetbal draait.”

“We hebben vijf oefenwedstrijden gespeeld, dus de tijd die we hadden om de selectie fit te krijgen hebben we goed benut. De resultaten waren wisselden nogal tijdens die duels, maar die zijn vooral geweest om fit te worden. Afgelopen zaterdag verloren we nog met 5-1 van Meteren. Misschien wel een goede wake-up call. Wel missen we Joeri van Iperen en Dick Schaaij met blessures. Dat is een aderlating.”

Leerdam Sport
Bij Leerdam Sport staat de kersverse hoofdtrainer Glenn Calor voor zijn debuut als trainer van de Leerdamse hoofdmacht. De Leerdammers speelden, mede door coronagevallen binnen de selectie, nog geen oefenwedstrijden. Hoe de selectie ervoor staat is dus nog een groot vraagteken.

Assistent-trainer Paulo Lopulalan hoopt dat zijn ploeg het goede gevoel van voor de winterstop kan meenemen: “Toen pakten we namelijk een punt tegen Peursum en wonnen we van Herovina. We staan onderaan, dus enige bescheidenheid is gepast. Zeker als we gelijk tegen nummer twee GSC/ODS spelen zaterdag. Toch denk ik dat we hebben laten zien dat we hoger horen te staan.”

Zaterdag zijn dit nog de enige drie wedstrijden in deze afdeling. De week erop werkt men weer een volledig programma af. Als corona dat tenminste toelaat. 

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 4 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 4 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 5 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 13 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 13 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 18 uur geleden