Afbeelding

Michel Langerak: ‘Wij moeten de tegenstanders niet belangrijker maken dan ze zijn’

Nieuws 1.035 keer gelezen

WERKENDAM • Kozakken Boys komt stap voor stap in de flow die het zo graag wil. Na oefenwinst op Gemert, Capelle en Spakenburg ging het zaterdag eindelijk weer om ‘het echie’. Met André Hoekstra als verantwoordelijk coach op de bank - Michel Langerak zat in quarantaine thuis in Sliedrecht - haalden de Werkendammers een maximaal resultaat tegen runner-up De Treffers. 

Kozakken Boys speelde een uitstekend eerste half uur, maar kwam pas daarna via een echt Werkendams doelpunt van Johnny Lommers op voorsprong. Na de pauze zetten de gasten uit Groesbeek aan. De gelijkmaker was verdiend, maar met een fantastische Van de Meulenhof tussen de palen en in totaal veertien gebruikte veldspelers, stond er een team dat puur voor de overwinning ging. 

Heel apart
Langerak zat thuis op het puntje van zijn stoel. “Het was heel apart. Met de livestream liep ik flink wat seconden achter. Het appje dat wij de winnende hadden gescoord kwam eerder dan ik het in beeld had gezien. Maar, prima hoor, want ik heb André (Hoekstra, red.) en François (Van Gool, red.) lekker hun ding laten doen. Hier en daar heb ik wat dingen door de telefoon aan kunnen geven. Die tegengoal stond mij trouwens niet aan. Een stuk of vijf spelers hadden in kúnnen en móeten grijpen, maar gelukkig maakten wij de winnende.”

Simpel
Langerak had graag maandag alweer voor de groep gestaan. “Ik voelde mij toen al prima in orde, maar ik moest mij aan de regels houden. Dinsdag was ik er weer en kon ik aan de voorbereiding op de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys beginnen.”

Langerak houdt het simpel. Hij laat de spelers dingen doen waar ze goed in zijn. “Wij gaan op deze wijze door. Je moet tegenstanders niet belangrijker maken dan ze zijn. Met een goede serie krijgen wij wat lucht en dan kun je ook weer een keer verliezen, hoewel ik dat het liefst zo lang mogelijk uitstel.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina in Het Kontakt-Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 4 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 22 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 22 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33