• Rhelico op deze foto in actie in een andere derby, tegen Beesd.
• Rhelico op deze foto in actie in een andere derby, tegen Beesd. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

Rhelico en GVV willen in derby opmars voortzetten

Nieuws Voorbeschouwingen 1.107 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE • Na twee vrij bescheiden inhaalprogramma’s is er komende zaterdag eindelijk na drie maanden een complete hervatting van de voetbalcompetitie. Tenminste, als de nog talrijke corona-besmettingen en het voorspelde dagenlange kletsnatte weer geen roet in het geplande voetbalmenu gaan gooien.

In Rumpt trekt de streekderby tussen Rhelico en GVV de meeste aandacht. Heukelum en Haaften ontmoeten zaterdag de koploper van hun afdeling. Voor Haaften wordt het in Gameren in de derde klasse zelfs een topper. 

De duels Arkel-Tricht en MVV’58-BZC’14 zijn van cruciaal belang in de strijd voor handhaving. ASH en GSC/ODS strijden in Hellouw voor aansluiting bij koploper IFC. Kortom, er staan zaterdag volop interessante competitieduels op de agenda. Alleen SVS’65 zal in Spijk nog een week extra moeten wachten op zijn herstart van de competitie.

Rhelico-GVV
Rhelico en GVV hadden zich eind november vlak voor de vervroegde winterstop in de vierde klasse F knap opgewerkt. Zelfs een vierde plaats leek voor beide clubs bij continuering van hun successen nog binnen bereik. Rhelico moest het dit jaar tot dusverre louter met oefenwedstrijden doen, maar GVV wist vorige week dankzij 1-0 derbywinst op Beesd de opmars in de competitie al voort te zetten. Toch lijkt Rhelico zaterdag in Rumpt in deze Betuwse streekderby favoriet voor een kleine overwinning. De Bossche scheidsrechter Hassan Cakir zal dit duel tussen Rhelico en GVV arbitreren.

Almkerk-WNC
WNC speelt zaterdag in de eerste klasse in Almkerk tegen de hekkensluiter, die overigens op eigen veld slechts zelden royaal klop kreeg. Toch zal WNC in Brabant van Almkerk moeten winnen om aansluiting met de kopgroep te kunnen blijven houden. Zeker met de belangrijke thuismatch tegen rivaal FC De Bilt een week later in het vooruitzicht. Gezien zijn benarde positie zal Almkerk echter aan WNC fel verzet gaan bieden. De Dordtse arbiter Richard van de Rest zal dit duel leiden.

Heukelum-Wieldrecht
Heukelum ontvangt het Dordtse Wieldrecht, dat in de tweede klasse samen met Roda Boys bovenaan staat. Als voorlaatste op de ranglijst heeft Heukelum echter zelf succes inmiddels ook dringend nodig. Dat wordt zaterdag voor Heukelum tegen het sterke Wieldrecht na enkele magere oefenresultaten in uitwedstrijden tegen derdeklassers een heel zware opgave.

Arkel-Tricht
Tricht en Arkel zijn de nummers 11 en 12 op de ranglijst in de tweede klasse en strijden allebei voor directe handhaving in deze afdeling. Tricht bezit twee punten meer dan de tegenstander en zal in Arkel deze kostbare voorsprong minstens willen behouden. De thuisclub zal daar echter zeker anders over denken. De Tielse scheidsrechter Mike Klaare zal dit treffen arbitreren.

GVV’63-Haaften
Op de derde plaats heeft Haaften in klasse 3 D vier punten achterstand op koploper GVV’63. In Gameren wordt het dus een ware topper, waarin Haaften zeker niet mag verliezen om bovenin volop te kunnen blijven meetellen. Haaftens trainer Bart Fransen ging deze week op Regio-Voetbal al nader op dit belangrijke duel tussen twee overburen langs de Waal in.

BLC-Vuren
Vuren draait dit seizoen vrij stroef en voetbalt in Den Bosch tegen het sterke BLC, dat samen met Haaften de derde plaats op de ranglijst deelt. Een kostbaar gelijkspel zou voor Vuren in Brabant na de late thuisnederlaag tegen Sparta’30 dus al een mooi herstel zijn en is ook nodig om zich veilig in de omvangrijke middenmoot te kunnen handhaven. Arbiter is scheidsrechter Willem van Bleek uit Tiel.

MVV’58-BZC’14
MVV’58 speelt in Meteren tegen BZC’14, dat met vier punten minder dan de thuisclub voorlaatste is en dus in groot gevaar verkeert. Zelf heeft MVV’58 succes ook dringend nodig om een veiliger positie op de ranglijst te kunnen bereiken. Dan dient de vaak geringe Meterense productiviteit echter wel danig toe te nemen. Arbiter Dimitri de Gans uit Zijderveld is zaterdag de scheidsrechter van dienst.

Lekvogels-Herovina        
Herovina behaalde tot nu toe in de vierde klasse E alle negen punten op eigen veld. Als Herovina later dit seizoen nog tot het linker rijtje op de ranglijst wil gaan doordringen, is in Lexmond tegen Lekvogels een eerste uitzege dringend nodig. De mooie winst op Asperen moet Herovina daarvoor voldoende vertrouwen bieden om zo de voorsprong op Lekvogels tot vier punten te vergroten.

ASH-GSC/ODS
In Hellouw is de wedstrijd tussen fusieclub GSC/ODS en ASH een belangrijk duel tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst. De Dordtse ploeg is zelfs nog ongeslagen en kan koploper IFC nog zeker gaan bedreigen. Toch zal ASH de mooie reeks thuiszeges willen voortzetten en zo zelf GSC/ODS in de rangschikking althans voorlopig passeren.

Asperen-ZBC’97
Asperen dreigt in klasse 4 E naar de middenmoot te gaan terugvallen. ZBC’97 is juist aan een prima opmars bezig en staat inmiddels op de vierde plaats. Als Asperen dit seizoen nog ambities heeft, zullen de sterke gasten uit Zwijndrecht toch moeten worden verslagen. Scheidsrechter in Asperen is arbiter Arie Kant uit Giessen.

Beesd-FC Tilburg
Beesd begon de competitie met drie overwinningen op rij, maar verloor nadien al vijf keer achtereen. In Geldermalsen wist Beesd deze negatieve spiraal tegen GVV vorige week ook niet te onderbreken. Thuis tegen het als vierde gerangschikte FC Tilburg is herstel voor Beesd niet simpel maar inmiddels wel urgent.

Anton van der Giessen

Download onze app

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app