• WNC trainer Cor Prein.
• WNC trainer Cor Prein. Foto: Jeroen de Bruin

WNC-trainer Cor Prein: ‘Er zijn vijf ploegen die strijden om het kampioenschap en daar horen wij ook bij’

Algemeen 3.675 keer gelezen

WAARDENBURG • Cor Prein is ook volgend seizoen trainer van WNC. Het wordt het negende seizoen dat hij bij de Waardenburgers actief is. De 41-jarige Culemborger heeft het nog steeds naar zijn zin bij de Waardenburgse eersteklasser. “Ik werk goed samen met voorzitter Arthur van Dooijeweert, andere bestuursleden en sponsors. Elk seizoen evalueren en overleggen we of er nog een basis is om het contract te verlengen. Het scheelt natuurlijk ook dat je de selectie vaak kan vernieuwen. Dat geeft elke jaar weer een nieuwe dynamiek.”

Voorzitter Van Dooijeweert beaamt dit en is zeer tevreden. “De goede onderlinge verhouding tussen technische staf, bestuur en sponsoren zorgt ervoor dat er weinig stof tot nadenken was. Cor onderscheidt zich als hoofdtrainer van het vlaggenschip met name in het feit dat hij veel aandacht besteedt aan het sociale aspect.”

Jeffrey Kooistra
Prein begon bij WNC in 2013 als assistent-trainer onder Jeffrey Kooistra. De ex-prof van onder meer NEC en FC Groningen kende Prein nog van hun gezamenlijke tijd bij Almere City en vroeg hem om naar WNC te komen. Prein was daarvoor speler/trainer bij Vriendenschaar in zijn woonplaats Culemborg.

Een jaar daarna nam Prein het stokje over van Kooistra en promoveerde meteen naar de eerste klasse. Sindsdien zijn de Waardenburgers een vaste waarde in deze klasse. Maar dit seizoen hopen ze te promoveren naar de hoofdklasse.

Ervaring opdoen
WNC gaf Prein de kans om zich verder te ontwikkelen als trainer. “Ik was 34 toen ik bij WNC begon en kon veel ervaring opdoen. Ik kon het goed vinden met Otto van Horssen, de technische man bij WNC. Vanwege zijn zwakke gezondheid vertrok Otto en ben ik blijven hangen en krijg nu de vrijheid om met de selectie te werken.“

WNC is dit seizoen gematigd positief begonnen. De geel-zwarten staan nu op een vierde plaats met vier punten achterstand op koploper Huizen. Prein heeft nog steeds de aspiratie om kampioen te worden. ”We hebben pas tien wedstrijden gespeeld, nog niet eens de helft van het aantal wedstrijden. Er zijn vijf ploegen die meestrijden om het kampioenschap en daar horen wij ook bij. We moeten in ieder geval een periode pakken.” 

Prein verwacht veel van de rest van het seizoen. “We spelen dit seizoen te voorspelbaar en eigenlijk is het nog best knap dat we maar vier punten achterstaan. In de winterstop hebben we goed doorgetraind. We zijn nu fitter en staan er nu beter voor dan voor aanvang van dit seizoen.”

Hechte groep
Hij verwacht dan ook meer van zijn spelers. ”Het is een leuke, hechte groep. Op zich is dat goed. Wanneer een speler niet goed in zijn vel zit, kunnen andere spelers een stapje meer doen. Maar daar zit ook het gevaar. Dit jaar hebben we een geweldig team, maar de spelers moeten meer van zichzelf vragen om weer tot hetzelfde niveau te komen. Dit seizoen zijn er toch zo’n zeven spelers uit corona minder scherp teruggekomen. De één is wat dikker geworden en de ander heeft een conditionele achterstand. Zo kwam onze spits Ibrahimovic met overgewicht terug. Normaal schiet hij er minimaal vijftien per seizoen in. Nu heeft er nog maar twee gemaakt. En zo zijn er nog meer spelers. Hier heeft elke ploeg last van. Maar omdat het vorig seizoen zo makkelijk ging, dacht een aantal spelers er toch te makkelijk over. Andere jaren hebben we spelers gehaald die van een lager niveau kwamen en met ons meegroeiden. Vorig jaar en dit jaar hebben we spelers die al op een hoger niveau hebben gespeeld. Dat is ook de reden dat ik verwacht dat we hoger eindigen dan andere jaren.”

Selectie volgend seizoen
De staf van WNC is bezig met het formeren van de selectie voor volgend seizoen. Het grootste gedeelte (twaalf spelers) van de selectie blijft. Met zeven spelers worden nog gesprekken gevoerd. Binnen twee maanden moeten knopen worden doorgehakt en is duidelijk wie er blijft. De verwachting is dat er drie tot vier nieuwe spelers bijkomen.

Potentiële selectiespelers
Prein richt zich niet alleen op het eerste elftal van WNC. Om de kloof te dichten tussen het eerste en het tweede elftal is hij onder andere bezig met een aantal potentiële selectiespelers. “Ik geef een groepje van zeven spelers extra training en hoop dat zij binnen een aantal jaren kunnen aansluiten bij de selectie. Zij doen extra ervaring op bij het JO23-team.”

Aanstaande zaterdag speelt WNC tegen subtopper FC De Bilt. De Bilt is één van de titelkandidaten en verloor afgelopen weekend verrassend van LRC. WNC zelf won van rodelantaarndrager Almkerk.

Pieter-Jan van Oort

Freelance-voetbalverslaggever regio West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 13 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 13 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 21 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 22 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44