• Nieuw-Lekkerland - Oranje Wit.
• Nieuw-Lekkerland - Oranje Wit. Foto: Peter Verheijen
voorbeschouwing

Nieuw-Lekkerland moet tegen Oranje Wit oppassen niet verder weg te zakken

25 feb 2022, 07:15 Nieuws Voorbeschouwingen 807 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Na een goede competitiestart moet Nieuw-Lekkerland in de 1e klasse uitkijken niet in de problemen te raken. Zaterdag komt nummer 3 Oranje Wit op bezoek, een ploeg die juist naar boven kan kijken. Zit er een verrassing in het vat? Dat zou voor Lekkerland een welkome opsteker zijn.

In de derde divisie heeft SteDoCo de weg omhoog ingeslagen. In Amsterdam is Ajax AM de volgende horde die te nemen moet zijn.

Sliedrecht strijdt in de 1e klasse C mee om het kampioenschap. En dus is het zaak om tegen hekkensluiter Almkerk een uitglijder te voorkomen.

In de westelijke eerste klasse speelt Papendrecht in en tegen Heerjansdam. Bij een overwinning wipt Papendrecht op de ranglijst over de tegenstander heen.

SVW-Arkel
De overwinning van afgelopen zaterdag op Tricht bracht ASV Arkel net boven de rode streep. Ditmaal wacht SVW en dat is andere koek. De streepjes staan er in 2F immers goed voor en hebben titelkansen.

De Zwerver heeft in en tegen Tricht een overwinning nodig. GJS moet zich bij Wilhelmina’26 zien de herstellen van de ketser tegen Drechtstreek en datzelfde Drechtstreek gaat de huid duur verkopen tegen lijstaanvoerder Roda Boys.

Derby’s in 3C
De derby’s in de 3e klasse C zijn ditmaal Groot-Ammers - Schoonhoven en Ameide-VVAC. Wij zijn benieuwd of de voorjaarsvakantie nog een rol gaat spelen, want dat veel ploegen de nodige afwezigen zullen hebben valt niet uit te sluiten.

Een week voor de topper Hardinxveld-De Alblas zal De Alblas geen fout willen maken tegen Lekkerkerk en Hardinxveld niet tegen hekkensluiter FC Perkouw. SV Meerkerk en Alblasserdam azen op herstel. Voor Meerkerk moet dat in Ouderkerk aan de IJssel tegen Dilettant gebeuren en voor Alblasserdam in Dordrecht tegen DFC, waar het een kwestie van aanhaken of afhaken wordt. 

Streefkerk kan zich wat lucht verschaffen door Dubbeldam te verslaan.

Schelluinen heeft in 3D de achterstand op GVV’63 zien oplopen tot vier punten. Zaak dus om tegen ONI een driepunter bij te schrijven.

4E
In 4E is SV Noordeloos wel weer eens aan een zege toe. Maar Lekvogels zal dat niet zomaar laten gebeuren. Peursum en Asperen willen allebei graag een stap omhoog maken en de onderlinge ontmoeting in Giessenburg belooft dus alleraardigst te worden. Unitas moet op eigen veld zien af te rekenen met Herovina.

Unitas-zondag ging lelijk onderuit tegen Hollandia. Herstel bij rodelantaarndrager DEM moet mogelijk zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app