• Vuren neemt het op tegen koploper GVV'63.
• Vuren neemt het op tegen koploper GVV'63. Foto: Gijs van Tuijl
voorbeschouwing

ASH en Vuren ontvangen koploper

Nieuws Voorbeschouwingen 1.014 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE • Vuren en ASH ontvangen in de elfde competitieronde allebei de koploper van hun klasse. Vanwege carnaval speelt Vuren al donderdagavond 24 februari om acht uur thuis tegen GVV’63, de afgetekende lijstaanvoerder in de derde klasse D. Zaterdag treedt ASH in Hellouw aan tegen het ongeslagen IFC, de onbetwiste kampioensfavoriet in de vierde klasse E.

WNC strijdt zaterdag in Waardenburg voor de aansluiting met de kopgroep in de eerste klasse. Heukelum en Tricht moeten in de tweede klasse op eigen veld gaan proberen om hun benarde positie wat te verbeteren. Vanwege carnaval wordt de oorspronkelijk geplande competitiematch van Rhelico tegen Margriet in Oss pas doordeweeks in maart ingehaald.

Vuren-GVV’63
Donderdagavond komt koploper GVV’63 naar Vuren toe. De Gamerense equipe is met liefst zeven zeges en drie remises duidelijk titelpretendent nummer 1, die na twee vervroegd onderbroken corona-competities nu eindelijk wel eens wil gaan promoveren. Vuren is dit seizoen in klasse 3 D een bescheiden middenmoter en draait vrij stroef. Toch zal de thuisclub op het eigen terrein aan de Sportlaan er op gebrand zijn om tegen GVV’63 voor een stunt te zorgen.

ASH-IFC
Zaterdag is IFC in Hellouw een sterke tegenstander voor ASH. Weinigen zullen er nog aan twijfelen dat de ongeslagen Ambachters dit seizoen kampioen in klasse 4 E gaan worden. Met een mooie derde plaats en tot nu toe thuis louter competitiezeges presteert ASH evenwel ook prima. Een gelijkspel tegen IFC zou voor ASH echter al een geweldige prestatie zijn. Scheidsrechter is de Dordtse arbiter Wim van Horssen.

WNC-FC De Bilt
WNC staat op de vierde plaats en maakt jacht op de top drie in de eerste klasse. Daarvoor is de thuismatch tegen FC De Bilt, de nummer 5 op de ranglijst, cruciaal. Alleen bij de volle winst kan WNC in dit seizoen nog serieuze aspiraties op een prijs blijven koesteren. De opgave tegen FC De Bilt is dus voor WNC duidelijk. Trainer Cor Prein gaf op Regio-Voetbal aan ook nog steeds in de kansen van WNC op het kampioenschap te geloven. De Bossche arbiter Bayram Cakir is de scheidsrechter van dienst.

Heukelum-Woudrichem
Heukelum heeft aan de met acht man beëindigde thuismatch tegen het sterke Wieldrecht de nodige schorsingen overgehouden. Bovendien is Heukelum ondanks het knappe 1-1 gelijkspel van vorige week nu zelfs hekkensluiter geworden. Thuiswinst op Woudrichem zou zaterdag dus erg welkom zijn. Gezien de matige vorm van de Brabantse gasten is die opgave voor Heukelum ook zeker niet onhaalbaar. Arbiter Michel van de Luitgaarden uit Sliedrecht zal dit duel leiden.

Tricht-De Zwerver
Tricht is door de late nederlaag in Arkel in de tweede klasse weer duidelijk in zorgen geraakt. De thuiswedstrijd tegen De Zwerver moet dus hoognodig voor het eerst sinds eind oktober weer eens een overwinning opleveren. De bezoekers uit Kinderdijk zijn een bescheiden middenmoter; dus dat biedt Tricht wel enig perspectief. Scheidsrechter is de Dordtse arbiter Richard van de Rest.

GDC-Haaften
Haaften en GDC lijken voor de echte top in de derde klasse D net te licht. Beide clubs ontmoeten elkaar zaterdag in Eethen. Het onderlinge krachtsverschil zal in Brabant vermoedelijk gering zijn.

SV Capelle-MVV’58
MVV’58 wil in klasse 3 D zo snel mogelijk veilig in de middenmoot komen. Dan mag er zaterdag in Sprang Capelle zeker niet van SV Capelle worden verloren, want de Brabanders hebben ook moeite om de gevaarlijke twaalfde plaats te ontlopen.

Unitas-Herovina
Herovina won na de winterstop al twee keer op rij en wil zaterdag in Gorinchem tegen Unitas de opmars in de vierde klasse E voortzetten. Bij een derde zege in successie zou Herovina de Gorkumse tegenstander op de ranglijst kunnen passeren.

Peursum-Asperen
Peursum en Asperen ontlopen elkaar als de nummers 4 en 5 op de ranglijst in klasse 4 E erg weinig. Dat belooft zaterdag in Giessenburg dus een spannende wedstrijd te gaan worden.

SVS’65-Leerdam Sport
SVS’65 en Leerdam Sport zijn in de vierde klasse E allebei erg bescheiden gerangschikt. Beide teams verkeren beneden hun stand en streven naar een hogere positie. Wie maakt daarvoor zaterdag in Spijk de eerste stap?. Scheidsrechter is de jonge arbiter Kristian Versluis uit Gameren.

GVV-SV TOP
Vanwege carnaval wordt de competitiematch tussen GVV en SV TOP al donderdagavond om acht uur in Geldermalsen gespeeld. Dankzij een mooie opmars heeft GVV ineens zelfs de vierde plaats binnen bereik. Dan dient er donderdagavond wel van SV TOP uit Oss te worden gewonnen.

FC Drunen-Beesd
Beesd speelt zaterdag gewoon in Drunen waar het ditmaal kennelijk geen groots carnaval is. Tegen deze hekkensluiter FC Drunen moet Beesd kunnen zegevieren. Dan is voor Beesd net als voor GVV in dit seizoen nog van alles mogelijk.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app