• Jari Zijderveld.
• Jari Zijderveld. Foto: Richard van Hoek

De Alblas-spits Jari Zijderveld over topper in 3C: ‘Hardinxveld is geen ploeg die je zomaar even opzij zet’

Nieuws Voorbeschouwingen 2.446 keer gelezen

OUD-ALBLAS • Jari Zijderveld is de scorende spits die dit seizoen wel eens het verschil zou kunnen maken voor De Alblas. Met zijn elftal prijkt hij aan kop van 3C.

“Het gaat lekker”, glimlacht de 20-jarige aanvaller die dit seizoen tot het vaste keurkorps van trainer Maarten van Gastelen behoort en dat vertrouwen terugbetaalt met energieke optredens en veel doelpunten.

“Ik voel me lekker in ons tweespitsensysteem. Samen met Natanja de Haan sta ik voorin. Het is onze taak om, met aansluiting van onze middenvelders, verdedigers af te jagen en zo kansen te creëren. Dat lukt over het algemeen goed. Het is in ieder geval een spelletje dat me ligt. Ik vind het heerlijk om tegenstanders op de huid te zitten of onderdeel te zijn van een snelle counter. En nog mooier: we hebben er als ploeg succes mee.” 

Niet zomaar
Dat kun je wel zeggen! De Alblas is al maanden de trotse koploper van de derde klasse C, won zaterdag met 5-2 van Lekkerkerk (met onder meer drie goals van Jeffrey Gelderblom en één van Zijderveld) en zou zomaar kampioen kunnen worden van deze afdeling. Een overwinning komende zaterdag bij nummer twee Hardinxveld zou een nieuwe stap in de goede richting betekenen.

“Daar gaan we uiteraard wel voor”, zegt Jari Zijderveld. “Maar Hardinxveld is geen ploeg doe je zomaar even opzij zet. Ze hebben een goed voetballend team. We zullen top moeten zijn om ze te verslaan. En dan nóg zijn we er nog lang niet. We hebben nú een mooie voorsprong, maar die kan zo verdwenen zijn als we een paar mindere resultaten boeken. Voorlopig echter gaat het prima. We vormen een hecht team, hebben een periodetitel op zak en we voldoen aan de doelstelling die we ons voor het seizoen stelden: een plekje in de top-5.”

Jari Zijderveld, in het dagelijks leven hijskraan- en machinemonteur, speelde vrijwel zijn gehele jeugd bij De Alblas, om vervolgens via IFC en Nieuw-Lekkerland terug te keren op sportpark Souburgh. “Die beslissing nam ik anderhalf jaar geleden, midden in coronatijd. Bij Lekkerland maakte ik deel uit van het tweede elftal en mocht ik soms met het eerste team meedoen. Ik ben vervolgens gaan nadenken en kwam tot de conclusie dat een rentree bij De Alblas een goed idee was. Het bleek een uitstekende stap. Ik maak deel uit van een gezellig team mét ambities. We willen heel graag naar de tweede klasse promoveren en hebben daar ook het elftal en de begeleiding voor. Maar goed, we zijn er nog niet, hè. Dat realiseer ik me elke dag en zeker ook als we straks in Hardinxveld aan de wedstrijd gaan beginnen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app