• Eelco van Viersen wil niet degraderen, zéker niet in het jubileumjaar van FC Perkouw.
• Eelco van Viersen wil niet degraderen, zéker niet in het jubileumjaar van FC Perkouw. Foto: wijntjesfotografie.nl

FC Perkouw-routinier Eelco van Viersen: ‘Ik denk dat we ons nog kunnen handhaven’

Nieuws 847 keer gelezen

BERKENWOUDE • Eelco van Viersen draait al zo lang mee in de voetballerij, dat hij zich niet laat regeren door de waan van de dag. Dus raakt hij niet in paniek van het feit dat ‘zijn’ FC Perkouw momenteel op een degradatieplek in de derde klasse C staat.

“Als je naar onze uitslagen kijkt, dan zie je vooral nederlagen met één doelpunt verschil”, zegt de 36-jarige routinier, die eerder uitkwam voor DCV, CKC, Excelsior, VOC, Dilettant, Kethel Spaland en vv Lekkerkerk. 

“Het gebeurt maar zelden dat we worden weggespeeld. Ons grootste probleem is dat we te moeilijk tot scoren komen. Aan het voetbal dat we spelen mankeert niet veel, dat horen we ook regelmatig van tegenstanders en toeschouwers. Iedereen vindt het bijzonder dat we onderaan de ranglijst bungelen. Dat geldt voor mij ook. Gelukkig is de competitie nog lang en kunnen we de achterstand ten opzichte van de veilige zone nog goedmaken.”

Tweede keer
Voor Eelco van Viersen is het de tweede keer in zijn loopbaan als amateurvoetballer dat hij voor FC Perkouw speelt. “Ik ben hier al eerder een periode geweest, na eerst een jaar of zes bij Lekkerkerk te hebben gevoetbald. Het was een periode waarin veel nieuwe spelers naar Berkenwoude kwamen. Mij trok de club ook. Jammergenoeg viel de ploeg twee seizoenen geleden uit elkaar. Verschillende spelers stopten of gingen naar een andere vereniging. Zo trok Ruben de Vries naar Kethel Spaland, waar mijn vroegere trainer Peter van Buuren voor de groep stond.”

Hecht team
Eelco volgde zijn voorbeeld en beleefde er ‘een wereldseizoen’: “Het was één groot feest in Schiedam. Probleem was alleen de reisafstand. Toen Ruben de Vries naar Lekkerkerk verhuisde en besloot terug te keren naar FC Perkouw, besloot ik zijn voorbeeld te volgen. En zo maakten meer jongens ‘van vroeger’ hun rentree in Berkenwoude. We vormen met elkaar een hecht team binnen een oergezellige, kleine dorpsclub. Bij deze vereniging kun je echt jezelf zijn, met fijne, warme mensen om je heen.”

“FC Perkouw is daarnaast aantrekkelijk voor talentvolle jeugdspelers en jongens die elders in een tweede elftal voetballen en graag een stap omhoog maken Hier is voetbal nog zoals het bedoeld is: puur! Deze club is zó mooi dat we alles in het werk moeten stellen om niet te degraderen. Bovendien bestaat FC Perkouw 50 jaar, daar hoort geen degradatie bij. We zullen vol aan de bak moeten om ons te handhaven, maar ik denk dat het kán. Zelf ga ik nog graag door met voetballen. En ik ben niet de enige oudere speler die er zo over denkt. Ook Wouter Bonke heeft het, ondanks een langdurige blessure, al aangegeven. Dat is alleen maar positief.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app