• Job van Vliet:
• Job van Vliet: "Ik heb het hier geweldig naar mijn zin." Foto: Richard van Hoek

Drechtstreek staat er weer: ‘Maar het is zaak uit de degradatiezone te raken’

Algemeen Voorbeschouwingen 1.810 keer gelezen

PAPENDRECHT • Na drie zeges op rij is de sfeer weer helemaal terug bij Drechtstreek. Ook verdedigende middenvelder Job van Vliet geniet van de actuele successen.

“Dat we nu ineens zoveel punten pakken, zou je als een verrassing kunnen zien,” glimlacht de 29-jarige voetballer, bezig aan zijn vierde seizoen op sportpark Oostpolder. 

“Uiteindelijk stonden we lange tijd stijf onderaan en leek degradatie een kwestie van tijd. We wisten echter ook dat we lange tijd een aantal belangrijke pijlers moesten missen vanwege blessures. Veel van die jongens zijn nu weer beschikbaar én fit. Mark Kunst is er een voorbeeld van. Justin Blaauw ook. Daarnaast zien we dat Koen Lighaam de laatste weken weer lekker aan het scoren is. Alles bij elkaar is het zelfvertrouwen flink toegenomen sinds onze 3-0 overwinning op EBOH. Dat gevoel werd nog eens versterkt nadat we ook koploper Roda Boys versloegen. De 0-2 uitoverwinning op Arkel voelt nog eens extra goed. We speelden daar niet best, maar pakten wel op basis van mentaliteit drie punten. Heerlijk!”

Periodetitel
Komende zaterdag wacht Drechtstreek een nieuwe uitdaging: de uitbeurt bij Altena. “Iedereen realiseert zich dat we er ook dán moeten staan”, zegt Van Vliet, in het dagelijks leven accountmanager voor een verpakkingsbedrijf. “Die negen uit drie van de voorbije weken zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar we bevinden ons nog steeds in de gevarenzone van 2F. Voordat we het over ‘meedoen om een periodetitel’ moeten hebben, is het zaak om uit de degradatiezone te raken. Zo realistisch moeten we zijn.”

Omgepraat
Ondertussen geniet Job van Vliet van het goede leven bij Drechtstreek. “Voordat ik hier lid werd, stond ik op het punt om met prestatievoetbal te stoppen,” vertelt hij.

“Ik was na een periode bij Nieuw-Lekkerland teruggekeerd bij De Alblas - de club waar ik mijn hele jeugdperiode door had gebracht, maar vond daar binnen de selectie niet helemaal wat ik dacht te vinden. Stoppen leek me de beste optie, maar daar kwam ik op terug nadat ik in een café in Papendrecht werd ‘omgepraat’  door Drechtstreek-spelers Dion Warner, Ton Groffen en Mark Kunst. Het plezier dat ze me in het vooruitzicht stelden, kwam volledig uit. Ik heb het hier geweldig naar mijn zin. En nee... De Alblas ben ik niet vergeten hoor. Het is altijd even leuk om daar langs te wippen. Want ook daar heb ik geweldig fijne jaren gehad. Maar nú telt vooral Drechtstreek!”

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard, Het Kontakt-IJssel en Lekstreek en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 13 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33