Afbeelding
Foto: Gerald van Zanten
voorbeschouwing

Achilles Veen Veen wacht zware kluif tegen FC ‘s-Gravenzande

11 mrt, 06:04 Nieuws Voorbeschouwingen 330 keer gelezen

ALTENA • Er is weer geen volledig programma komende zaterdag. Zo liggen FC Breukelen - Almkerk en Wilhelmina’26 - SVW er al uit. Het is wel de moeite waard ons op Achilles Veen tegen FC ‘s-Gravenzande te focussen. De groenwitten zijn bezig het seizoen nog wat kleur te geven met twee overwinningen op rij. Of Veen de opgaande lijn door kan trekken? Dat zal een zware kluif worden. De gasten zijn ook al twee wedstrijden op rij aan de winnende hand en klommen naar de achtste plaats in de hoofdklasse. Achilles Veen klom naar de elfde plaats en nam afstand van de gevarenzone. Het verschil met FC ‘s-Gravenzande is zes punten  op de ranglijst. Wil Veen de weg omhoog vervolgen, dan moet gewonnen worden. Aangezien de gasten hetzelfde voor ogen hebben, kan het een leuk potje worden op De Hanen Weide in Veen.

Jack’s Leaque
In de tweede divisie mag Kozakken Boys na de mooie overwinning op IJsselmeervogels laten zien of het vertrouwen er nu wel is uit tegen hoogvlieger HHC Hardenberg.

Eerste klasse
In de eerste klasse wordt het tijd dat GRC 14 zich eens laat zien. Het speelkwartier is voorbij. De combinatie uit Rijswijk en Giessen staat er beroerd voor op de tiende plaats net boven de degradatiezone. Dus zal er een topprestatie tegen het sterke Sliedrecht moeten worden geleverd om niet echt in de problemen te komen.

Tweede klasse
In de tweede klasse neemt Altena het op tegen Drechtstreek. De gasten zijn aan een goede serie bezig om zich uit de gevarenzone te werken. De Nieuwendijkers, die een scheve schaats reden vorige week tegen De Zwerver, hebben echter ook hun belangen om bovenin mee te draaien. Dus moeten ze er op klappen zaterdag.

Woudrichem kan de borst natmaken tegen De Zwerver. Beide ploegen staan praktisch gelijk op de ranglijst en willen de aansluiting bij de kopgroep. Hopelijk komt de Woercumse power los. Sleeuwijk dreigt weer in de hoek te komen waar de klappen vallen. Dus zullen ze er vol voor moeten gaan tegen hoogvlieger Wieldrecht.

Derde klasse
In Andel zal Sparta’30 boven zichzelf uit moeten stijgen om weer aansluiting te krijgen met de subtop. Het niet mis te verstane MVV’58 is de tegenstander. NOAD’32 krijgt het zwaar bij Schelluinen. Dat is wel zeker. GDC moet de vuisten ballen om Vuren er onder te krijgen.

Derde klasse (zondag)
Be Ready moet zondag naar RCD. Dat zal zeker niet makkelijk worden. De Dordtenaren staan negende op de ranglijst en de Hankenaren twaalfde. Wel een mooie uitdaging dus.

Vierde klasse (zondag)
Dussense Boys neemt het zondag op in de rivierenderby tegen Raamsdonk. De Dussenaren staan derde op de ranglijst en Raamsdonk twaalfde. Gezien het verschil op de ranglijst moeten de punten dus in eigen huis kunnen worden gehouden.

Nico van Es

Rick den Besten

Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie