•
• "Het gaat boven verwachting goed", vindt Rick Verloop. Foto: Richard van Hoek

Linkerspits Rick Verloop wil vaste waarde worden bij De Zwerver

16 mrt 2022, 18:00 Nieuws 953 keer gelezen

KINDERDIJK • Een vaste waarde worden in het eerste elftal van De Zwerver; dat is de ambitie van Rick Verloop. Voorlopig is de 18-jarige aanvaller aardig op weg. Trainer Joery van der Waal heeft hem al een aantal keren in de basis opgesteld.

“Het gaat boven verwachting goed”, stelt Rick Verloop vast. “De afgelopen zomer werd ik overgeheveld van O19 naar de selectie. Dat vond ik al een mooie stap. De eerste periode bracht ik vooral door als bankzitter en speelde ik, om toch aan mijn minuten te komen, vaak nog mee bij de jeugd. Inmiddels voel ik me volwaardig lid van de selectie en heb ik zelfs al een paar keer in de basis mogen beginnen. Ik weet echter ook dat de concurrentie voorin zwaar is met prima spelers als Guido Luiten, Jermaine Bebrout en Glenn Weijts.

Vooral veel leren
“Dit seizoen staat voor mij vooral in het teken van leren,” stelt Rick Verloop. “Ik oefen onder leiding van Pleun de Paauw bijvoorbeeld extra op mijn schot. Daarnaast kan ik nog wat rustiger worden aan de bal. Op beide vlakken zie ik steeds meer verbetering. In zijn totaliteit ben ik al verder dan ik aan het begin van dit seizoen durfde hopen. Zo kruip ik elke keer wat dichter naar mijn uiteindelijke doel: een vaste waarde worden voor De Zwerver.”

Taai
Ondertussen doen de Kinderdijkers het prima in de tweede klasse F, een afdeling waarin iedereen van iedereen kan winnen en het puntenverschil tussen de topposities en de middenmoot klein is. “Ik zie ons hoog eindigen”, zegt Rick Verloop. “Een kampioenschap is misschien wat al te ambitieus, maar een plekje in de nacompetitie moet haalbaar zijn met ons team. De Zwerver heeft een overwegend jong en mentaal sterk elftal. Veel tegenstanders vinden het lastig voetballen tegen ons, omdat we blijven knokken. Die taaiheid kan ons ver brengen.”

Rick Verloop, wiens broer Stef ook in De Zwerver 1 speelt, bevindt zich in het laatste jaar van zijn opleiding tot sport- en bewegingscoördinator. Momenteel loopt hij stage op een dagbestedingslocatie voor ouderen in Rotterdam. 

“Ik doe verschillende activiteiten met ze,” vertelt hij. “We eten met elkaar, we doen aan sport. Het is geweldig om met deze doelgroep op te trekken. De meeste van hen zijn oud en dementerend, soms tref je ook jongere mensen met dementie aan. Hun geest werkt weliswaar niet goed meer, maar ze zijn soms nog behoorlijk fit. Met een paar van hen trap ik zelfs een balletje tijdens mijn werk. Dus ook daar beleef ik plezier aan mijn sport.”

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app