Vuren - Haaften.
Vuren - Haaften. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

Vuren wil revanche in Haaften

17 mrt 2022, 12:00 Nieuws 773 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE • De Waalderby tussen Haaften en Vuren beleeft zaterdag meteen al bij het eerste returnprogramma in de competitie de tweede aflevering in dit seizoen. In Haaften zal Vuren zeker revanche willen nemen voor de 2-3 thuisnederlaag die in oktober na een zwakke wedstrijdstart en een vroege 0-3 achterstand tegen Haaften werd geleden.

Op de ranglijst van de derde klasse D bezit Haaften momenteel twee punten meer dan Vuren. Beide clubs presteren in deze competitie overigens erg wisselvallig en staan in de omvangrijke en compacte middenmoot. Haaften is iets teruggevallen naar de zesde plaats en lijkt voor de top 3 in deze afdeling toch nog echt wat te licht. Vuren scoort soms frequent, doch goede resultaten worden ook te vaak gevolgd door teleurstellende uitslagen. De afloop van dit regioduel is zaterdag in Haaften dan ook volstrekt ongewis.

Zuidvogels-WNC
WNC heeft in de eerste klasse nog vier punten achterstand op de koplopers Huizen en Zuidvogels. Juist bij Zuidvogels gaat WNC zaterdag op bezoek. In Waardenburg won WNC bij de competitiestart duidelijk van deze ploeg, maar nadien verloor Zuidvogels helemaal niet meer en thuis in Huizen won Zuidvogels tot dusverre op één remise na zelfs al zijn competitiewedstrijden. Toch heeft WNC in deze topper een gunstig resultaat zaterdag beslist nodig om ongeslagen bovenaan in de tweede periode kansrijk te blijven en eventueel reëel zicht op een kampioenschap te kunnen behouden. Arbiter is Maurick van Dijk uit Etten-Leur.

Drechtstreek-Tricht
Tricht zit bij de vier ploegen die in de tweede klasse het meest in degradatiegevaar zitten. Drechtstreek behoorde lange tijd ook tot die groep en speelde in Tricht met 3-3 gelijk, maar heeft zich na de winterpauze door vier zeges op rij schitterend opgewerkt. Aan Tricht zaterdag de taak om in Papendrecht die imposante opmars van de thuisclub te stuiten. Na drie kleine nederlagen achtereen heeft Tricht voor handhaving in deze afdeling na de knappe stuntwinst van dinsdagavond bij GJS een nieuw succes nog steeds dringend nodig. De Zeeuwse scheidsrechter Josephe Ngoumout zal dit duel leiden.

De Zwerver-Heukelum
Als hekkensluiter heeft Heukelum onderin de tweede klasse ook ernstige degradatiezorgen. Middenmoter De Zwerver is zaterdag in Kinderdijk wel een lastige tegenstander, maar overigens ook zeker geen hoogvlieger. Daarom is een kostbare zege voor Heukelum niet alleen urgent maar ook beslist niet onhaalbaar, want thuis werd al ruim van De Zwerver gewonnen. Scheidsrechter is de Bossche arbiter Bayram Cakir.

MVV’58-BLC
MVV’58 ontvangt zaterdag BLC, één van de drie potentiële titelkandidaten in de derde klasse D. Zelf is de Meterense equipe door drie zeges op rij fraai in opmars met nu ook zelfs een kansrijke positie in de tweede periode. Het soms veel scorende Bossche BLC zal in Meteren echter een zware dobber worden voor MVV’58, dat in Brabant in oktober met 3-1 duidelijk van deze sterke ploeg verloor. In uitduels lijkt BLC echter kwetsbaar. Met Peter van der Zwan levert de regio de arbiter voor dit duel.

Herovina-SV Noordeloos
Herovina wil zaterdag in Herwijnen tegen SV Noordeloos revanche voor de in Noordeloos geleden teleurstellende 3-1 nederlaag. Op eigen veld moet Herovina toch van deze bezoekers uit de Alblasserwaard kunnen winnen. De Dordtse arbiter Wim van Horssen is de scheidsrechter.

Asperen-Lekvogels
Asperen won eerder dit seizoen in Lexmond nipt met 2-3 van Lekvogels en zal zaterdag thuis opnieuw over deze middenmoter willen zegevieren. Dan blijft Asperen in de vierde klasse E in de race voor de perspectiefrijke derde plaats. Scheidsrechter is Wim Kant uit Giessen.

GDC/ODS-SVS’65
SVS’65 wacht zaterdag in Dordrecht tegen de sterke fusieclub GSC/ODS, de nummer 2 op de ranglijst in klasse 4 E, een zware opgave. Prolongatie van het 1-1 gelijkspel in Spijk tijdens de openingsdag van de competitie zou in dit uitduel voor SVS’65 nu al een fraai resultaat zijn. Hassan Cakir komt uit Den Bosch om deze wedstrijd te leiden.

Rhelico-Beesd
In Rumpt staat zaterdag in de vierde klasse F de klassieker tussen de buren Rhelico en Beesd op het programma. Rhelico-captain Kylian Heemskerk en Beesd-spits Nick van Gameren gaven op Regio-Voetbal al aan veel zin in deze derby te hebben. Thuis won Beesd bij de competitiestart met 4-1 duidelijk van Rhelico, maar zaterdag in Rumpt zal net als op de ranglijst het krachtsverschil tussen deze beide middenmoters vermoedelijk erg klein zijn.

OSS’20-GVV
GVV voetbalt zaterdag pas om half vijf in Oss tegen het nog ongeslagen OSS’20, dat samen met de sterke koploper SV De Braak uit Helmond in klasse 4 F om het kampioenschap duelleert. In Geldermalsen werd het destijds een 2-2 gelijkspel tegen OSS’20 en had GVV door een uitgekiende tactiek de sterke Brabanders bijna de eerste nederlaag bezorgd. Met een nieuwe remise zou GVV zaterdagavond in Oss zeker al een topprestatie leveren. De ervaren Teun van Baardwijk uit Sprang Capelle is de arbiter van dienst.

Drie inhaalduels
Ook op dinsdagavond 22 maart zijn er voor de clubs uit de regio West Betuwe voor de competitie weer drie inhaalwedstrijden. In Leerdam trekt dan de derby tussen Leerdam Sport en Asperen onder leiding van scheidsrechter Adrianus van Doesburg uit Waardenburg de meeste aandacht. Bij de duels Heukelum-EBOH en MVV’58-ONI moeten de regioclubs proberen de belangrijke punten thuis te houden.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app