• Danny Hak (GVV): 'Mooie reeks achter de rug'
• Danny Hak (GVV): 'Mooie reeks achter de rug' Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Danny Hak geeft alles voor zijn GVV

Nieuws Voorbeschouwingen 2.637 keer gelezen

GELDERMALSEN • GVV is bezig aan het eerste volledige seizoen in de zaterdagcompetitie. Voor aanvoerder Danny Hak is dit zijn veetiende  jaar in de hoofdmacht.

GVV maakt dit seizoen een nieuwe start. Met een jong elftal is de Geldermalsense club overgestapt van de zondag naar de zaterdag. Enkele spelers van de oude garde zijn meegegaan. Middenvelder Danny Hak is één van hen.

De 32-jarige Hak voetbalt al sinds zijn vierde jaar bij GVV. Dit is zijn veertiende seizoen in de hoofdmacht. Hij heeft ook de goede tijden meegemaakt toen GVV op de zondag in de derde klasse voetbalde. Nu is hij samen met zijn oude maatjes Bram Reemers, Ronald Meering en Andre van Veenendaal één van de steunpilaren in de jonge selectie.

Compact
De prestaties van dit seizoen zijn opmerkelijk. GVV blijkt een moeilijk team om te verslaan. Zo beten streekgenoten Rhelico en Beesd hun tanden al stuk op het stugge GVV. Maar ook andere teams hebben het moeilijk tegen het ‘Atletico Madrid van de West Betuwe’.

Danny Hak: “We voetballen compact en vanuit de organisatie. GVV stond vroeger altijd bekend vanwege het aanvallend voetbal. Maar nu zijn we een team in opbouw. Het compacte systeem ligt ons nu het best.”

Volgens Hak hebben ze uitvoerig getraind op het compact voetballen. “Tijdens de voorbereiding hebben we hier met trainer Freek Wittenrood flink op geoefend. In het begin van dit seizoen ging dat nog moeizaam, maar nu hebben we een mooie reeks achter de rug.”

Niet langer ongeslagen
GVV was na de winterstop ongeslagen. Maar afgelopen zaterdag verloor GVV van koploper OSS’20. Misschien had dat ook te maken met de blessure van Danny. Hak over zijn blessure: ”Ik loop al een paar weken te tobben met mijn hamstring en donderdag was het er weer flink ingeschoten. Tijdens het warmlopen voor de wedstrijd hebben we toch besloten om niet te spelen.”

Danny is met een rood-wit hart opgevoed. Zijn vader Rini, clubicoon van GVV, overleed vorig jaar na een slopende ziekte. GVV heeft op een mooie wijze afscheid genomen van Rini.

Vriendenteam
Vader Rini was jarenlang jeugdleider van het team van Danny. Met dit team vierde hij mooie successen. Ze werden bijna elk jaar kampioen en haalden de finale van de districtsbeker en de hoofdklasse. Opmerkelijk is dat van dat vriendenteam een groot aantal spelers nog steeds betrokken is bij GVV. Zo zitten drie voormalige spelers van dat team in het bestuur van GVV. Naast voorzitter Sean Buitenhuis zijn Bram Reemer en Andre van Veenendaal bestuurslid.

Zelf is Danny jeugdleider. “Ik heb drie zoontjes. Mijn tweeling voetbalt in de JO8. Ik train ze dinsdags en donderdags en zaterdagmorgen sta ik langs de lijn. Hij ziet ook steeds meer oud-voetballers terugkomen bij GVV. “Hun kinderen gaan voetballen en de vaders worden leider of ze vervullen andere functies bij GVV.”

Nieuwe baan
Sinds vorig jaar is Danny Hak van baan veranderd. “Ik werkte voor mezelf in de bouw. Ik monteerde kozijnen. Dat liep goed en ik had het erg druk. Maar toen mijn vader ziek werd, kwam er toevallig een baan voor conciërge bij de Lingeborg voorbij. Ik ben ingestapt en dat bevalt me uitstekend. Ik was eerst altijd in mijn eentje bezig. Nu ben ik meer onder de mensen.“

De aanvoerder heeft geen echte verwachtingen dit seizoen. “We presteren goed en ik hoop dat we de reeks kunnen doortrekken. We moeten elke wedstrijd gewoon alles geven.” 

Met de huidige trainer gaat dat wel lukken. Dit is het eerste volledige seizoen voor Freek Wittenrood als hoofdtrainer bij GVV. Wittenrood voetbalde onder meer bij DOVO en De Graafschap en heeft het hoogste trainingsdiploma. Hak is heel tevreden met deze trainer: “Prima kerel met een echt voetbalhart. Hij is erg betrokken bij de club en is bevlogen, maar altijd positief. Iemand die heel goed met de groep om kan gaan.”

Aanstaande zaterdag speelt GVV uit tegen laagvlieger OSC’45 in Den Bosch. Dan hoopt Danny Hak hersteld te zijn van zijn hamstringblessure.

Pieter-Jan van Oort

Freelance-voetbalverslaggever regio West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 3 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 21 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 21 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33